fbpx

Sin Komandanta Lešija: Srpske pesme sa Kosova neprihvatljive u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Ćazimijeva objava

Bujanovac, 29. avgust 2023. (Foto privatna arhiva) – Levent Ćazimi, nekadašnji odbornik  opozicione Alternative za promene u bujanovačkoj skupštini i kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, kaže da su „nacionalističke pesme o Kosovu“ neprihvatljive u Bujanovcu. Ćazimi je reagovao posle održavanja MMA turnira u Bujanovcu u nedelju uveče, objavivši video snimak Bujanovačkih na čijem početku se može čuti srpska pesma o Kosovu. Naime, jedan od boraca, učesnika na turniru, odabrao je da uz pesmu „Sini jarko sunce sa Kosova“ uđe u ring.

Lešijev sin: Moj otac nije bio terorista

Kako kaže Ćazimi, nacionalističke pesme o Kosovu su neprihvatljive, ali je još gore nereagovanje lokalne vlasti.

-Otvaranje turnira, u nedelju u Bujanovcu, uz nacionalističke pesme o Kosovu su za svaku kritiku. To što se ovakva pojava dešava u gradu i opštini u kojoj dominira autohtono albansko stanovništvo koje ima krvne i duhovne veze sa Kosovom čini sve još neprihvatljivijim – kaže Ćazimi.

Po njegovim rečima, žalosno je što ovakav slučaj nije izazvao reakciju lokalne vlasti koju predvodi svealbanska koalicija.

Podsetimo, Levent Ćazimi je sin nekadašnjeg komandanta takozvanje Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) Ridvana Ćazimija, poznatijeg kao komandant Leši, koji je poginuo kod Velikog Trnovca tokom sukoba sa srpskim snagama bezbednosti 2001. godine.

Kako je izgledao početak turnira u Bujanovcu možete videti OVDE.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *