Manasijević: „Sveti Sava“ školsku godinu počinje na Ekonomskom fakultetu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. avgust 2023. Nova školska godina za učenike Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu počeće u prostorijama Ekonomskog fakulteta, gde je završena i prošla, zbog rekonstrukcije matične škole. Nastava će se odvijati u dve smene. Prva smena počinje od 13 časova za učenike prvog i drugog razreda, a druga smena od 17:20 časova za učenike trećeg i četvrtog razreda. Pitanje načina prevoza biće tek razmatrano sa načelnicom Školske uprave Leskovac i predstavnicima lokalne samouprave – kaže za Bujanovačke direktorka škole Svetlana Manasijević.

Časovi će i dalje trajati po 30 minuta.

-Na sednici Pedagoškog kolegijuma razmatrali smo sve oblasti i teme koje su značajne za početak nove školske godine. Dogovorili smo smernice o realizaciji vaspitno-obrazovnog rada, kao i  teme koje će biti realizovane kroz razgovor, radionice i prezentacije, između ostalog solidarnost, humanost i demokratske vrednosti – kaže Manasijevićeva.

Identitet škole „Sveti Sava“ je, kako kaže, pozitivno okruženje i učenje koje pruža mogućnost edukacije učenika i ostvarivanje saradnje sa roditeljima kroz interaktivne radionice.

-Učenike ohrabrujemo da formiraju svoje stavove, uverenja i sisteme vrednosti kroz negovanje ličnog i nacionalnog integriteta. Kroz sport negujemo duh i učimo prave vrednosti. Učimo se na različitosti, da svakoga uvažavamo, da zajedno gradimo podsticajno i sigurno okruženje – dodaje Manasijevićeva.

Svi učenici imaju, kako kaže, priliku da razvijaju svoja stručna usmerenja, imaju obezbeđenu praksu, a samim tim i prvi kontakt sa svojim potencijalnim poslodavcem.

-Moram da napomenem i da se zahvalim da su od samog početka rekonstrukcije škole i našeg preseljenja na novu lokaciju punu podršku pružili predstvnici lokalne samouprave i Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije – kaže Manasijevićeva.

Dodala je da će 1. septembra svi učenici biti dočekani sa osmehom kako bi zajedno krenuli u početak nove školske godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *