Dr Pavlović: Kriterijum za posao u Domu zdravlja je stručnost, a ne nacionalna pripadnost

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. avgust 2023. Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović negirala je tvrdnje zamenika predsednika opštine Bujanovac Šćiprima Muslijua da vrši diskrimaciju nad Albancima prilikom zapošljavanja u ovoj ustanovi. Pavlović je naglasila da su tokom sprovođenja konkursa za prijem novih radnika glavni kriterijumi stručnost kandidata i potrebe ustanove.

-Na osnovu toga se određuje ko će postati radnik Doma zdravlja, a ne na osnovu nacionalne pripadnosti – rekla je danas našem portalu direktorka.

Jutrošnju blokadu Doma zdravlja od strane pristalica Muslijuovog Pokreta za demokratski progres, koji su protestovali zbog navodne diskriminacije albanskih lekara i drugog medicinskog osoblja, Pavlović nije želela da komentariše.

Musliu sa istomišljenicima blokirao ulaz u Dom zdravlja zbog zapošljavanja osoba iz drugih gradova (Video)

Direktorka nije odgovorila ni na pitanje da li su tačne tvrdnje zamenika predsednika opštine da su na nedavnom konkursu primljeni lekar i medicinski tehničar koji uopšte nisu iz opštine Bujanovac.

Nezvanično smo saznali, međutim, da je posao na neodređeno vreme u Domu zdravlja dobio medicinski tehničar koji jeste iz Bujanovca, dok je novozaposlena doktorka iz sela Neradovac kod Vranja. Njih dvoje su do sada bili angažovani u ovoj ustanovi, ali na osnovu ugovora na određeno vreme. Za posao su konkurisali i njihove kolege Albanci koji su takođe zaposleni na određeno vreme.

Zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliu u četvrtak ujutru je sa desetak istomišljenika blokirao ulaz u Dom zdravlja. Oni su na ulazu postavili dva transparenta, na srpskom i albanskom jeziku, na kojima je pisalo „Dom diskriminacije“ gde je reč „zdravlja“ precrtana.

Za to vreme pacijenti su u Dom zdravlja ulazili kroz ulaz Hitne pomoći.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *