OŠ „B. Radičević“: Srećno prvaci! (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. septembar 2023. Đaci prvaci Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu otpočeli su danas školsku godinu u prostorijama Doma kulture. Njih 93, raspoređenih u četiri odeljenja, selo je prvi put u školske klupe, a kao znak dobrodošlice svako je dobio ranac i školski pribor koji je obezbedilo Koordinaciono telo.

Svečani doček prvaka održan je u velikoj sali Doma kulture gde im je, uz prisustvo roditelja, dobrodošlicu poželeo direktor škole Nenad Tasić.

Čestitam vam polazak i dobrodošli u Osnovnu školu „Branko Radičević“. Želim vam puno uspeha na putu obrazovanja, da budete marljivi đaci, dobri drugari i da izrastete u dobre i poštene ljude na koje ćemo biti ponosni. Naši učitelji su tu zbog vas i svim svojim srcem će vam pomoći da savladate školske zadatke, da izgradite sebe i svoju budućnost – rekao je Tasić.

Nakon toga obratila se pedagogica škole Jelena Stojanović koja je prvacima poželela dobrodošlicu u svet školskih avantura.

Škola će vas prihvatiti raširenih ruku i otvorena srca, jer škola je mesto gde se nadmeću znanje, ljubav, empatija i drugarstvo. Danas iskreno želim da svakom od vas čestitam prvi školski dan i poželim vam istrajnost, trud, posvećenost, strpljenje i uspeh – rekla je Stojanovićeva i dodala da roditeljima želi da uspostave dobru saradnju sa učiteljima i radnicima škole.

Kratkom priredbom u čast dobrodošlice đaka prvaka „Brankovci“ su uveličali svečani početak školske godine, a pri samom kraju budući prvaci su svi u glas izgovorili đačku zakletvu i time zakoračili u svet znanja, knjiga, učenja i drugarstva.

Usledila je zatim prozivka učenika po odeljenjima i svako je dobio ranac sa školskom opremom, nakon čega su svi, sa svojim učiteljima i roditeljima, otišli na prvi školski čas.

Iskoristili smo priliku da pitamo prvake i njihove roditelje kako se osećaju povodom početka školske godine i šta misle o tome što će deca nastavu slušati u Domu kulture.

Ena Dimitrijević kreće u prvi razred i, kako kaže, jedva čeka da vidi ko će sve biti u njenom odeljenju. Njena majka Jelena, koja nije krila uzbuđenje zbog prvog školskog dana, smatra da je Dom kulture trenutno najbolje rešenje za prvake, jer im časovi neće biti skraćeni.

Adila Abdulji je srećna i uzbuđena što kreće u prvi razred, dok njena majka Isnija kaže za naš portal da nije važno gde će deca ići u školu sve dok je to za njih dobro.

Jedan roditelj, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da se nadao da će se rekonstrukcija škole završiti do početka školske godine i da je razočaran činjenicom što nije.

-Ovo „seljakanje“ dece nije u redu, Dom kulture nije najgora opcija, ali se stvarno preteralo sa ovom rekonstrukcijom, odavno je trebalo da škola bude završena – kaže naš sagovornik i dodaje da ga je najviše razbesnela činjenica što do juče nisu znali ni gde će deca krenuti u školu.

Podsetimo, zbog rekonstrukcije Osnovne škole „Branko Radičević“ učenici prvog i drugog razreda će nastavu slušati u prostorijama Doma kulture, dok će učenici od trećeg do osmog razreda novu školsku godinu početi u SŠ „Sezai Suroi“.

Mitrović: I Dom kulture opcija za niže razrede OŠ „B. Radičević“




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *