Mitrović: I Dom kulture opcija za niže razrede OŠ „B. Radičević“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. avgust 2023. Niži razredi bujanovačke Osnovne škole „Branko Radičević“ mogli bi novu školsku godinu da započnu u prostorijama Doma kulture u Bujanovcu, kako bi se izbegao prevoz učenika do seoskih škola i kako se prvacima ne bi skraćivali časovi – kaže za Bujanovačke direktor Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović. On je najavio da će se konačno rešenje biti poznato u togu današnjeg dana, a najkasnije u četvrtak.

-Istureno odeljenje škole „B. Radičević“u Rakovcu i Osnovna škola „Dragomir Trajković“ u Žbevcu svakako ostaju kao opcija, ali bi bilo mnogo bolje i za decu i za roditelje ako bismo uspeli da nastavu organizujemo u prostorijama Doma kulture u Bujanovcu, jer na taj način deca bi ostala u centru i ne bi bilo potrebno organizovati prevoz – objašnjava Mitrović.

Ogorčeni roditelji „Brankovaca“ u redakciji Bujanovačkih, evo šta poručuju nadležnima

Za dva niža razreda, kako kaže, ima mesta u Srednjoj školi „Sezai Suroi“, tako da će oni zajedno sa učenicima viših razreda nastavu slušati tamo.

-Za preostala dva niža razreda tražimo najbolje rešenje i ono bi nesumnjivo bilo u Domu kulture. Želim da još jednom apelujem na roditelje da im na prvom mestu bude bezbednost dece, pa onda sve ostalo – kaže Mitrović.

Njegov predlog bio je, kako kaže, da se učenicima prvog razreda ne skraćuju časovi.

-Ne bismo imali problem da bilo gde smestimo učenike sa časovima na 30 minuta, ali smatram da je to loše za đake prvake, jer se oni tek upoznaju sa školom, tako da bi najbolje bilo da oni imaju regularne časove, što sam i predložio svima danas na sastanku – dodaje Mitrović.

Drugi po redu sastanak Službe Koordinacionog tela sa direktorima osnovnih škola i predstavnicima lokalne samouprave održan je danas.

-Sastanak smo organizovali mi iz Službe KT i ja stojim svima na raspolaganju ako treba održati još jedan sastanak, jer je cilj naći najbolje rešenje. U toku današjeg dana, a najkasnije u četvrtak imaćemo konačne informacije o tome gde će niži razredi krenuti od 1. septembra, jer čekamo odgovor vezano za prostorije Doma kulture – kaže Mitrović i još jednom naglašava da svi zajedno moramo brinuti o bezbednosti dece.

OŠ „B. Radičević“: Viši razredi nastavljaju u „S. Suroi“, niži najverovatnije prelaze u seoske škole




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *