Prvaci u Levosoju dobili rančeve i školski pribor (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. septembar 2023. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi i direktror Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović podelili su u petak rančeve i školski pribor prvacima u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Levosoju. Ove školske godine u klupe je selo 18 đaka prvaka, dok škola ukupno ima 138 učenika.

Svečani početak školske godine počeo je priredbom koju su pripremili učenici ove škole. Na samom početku velikom broju učenika i roditelja obratio se direktor škole Dragan Tomić i poželeo svima dobrodošlicu.

-Želim vam srećan početak, nek vam je puno zdravlja, sreće, uspeha i mnogo petica – rekao je Tomić.

Nakon igri, pesama i recitacija koje su učenici pripremili u čast đaka prvaka, direktror Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi podelili su učenicima rančeve i školski pribor.

-Meni je izuzetno drago da smo danas ovde sa vama, da po dvanaesti put zaredom Vlada Republike Srbije preko Koordinacionog tela, a u saradnji sa Opštinom Bujanovac, učestvuje u podeli rančeva i školskog pribora prvacima. To je naš mali znak pažnje, ali roditeljima i učenicima verovatno puno znači – rekao je Mitrović uz želje prvacima da budu dobri učenici i dobri ljudi.

Prisutnima se obratio i predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi.

-Želim vam pre svega zdravlje i uspeh u prvom razredu. Čuvajte ovu lepu školu, a lokalna samouprava će uvek biti uz vas – rekao je Arifi.

Osamnaestoro prvaka stalo je u red i strpljivo sačekalo da čuje svoje ime, dobije ranac i simbolično zakorača u najlepše životno doba.

Dunja Milanović i Mina Stojanović iz sela Oslare danas su pošle u prvi razred. Jedva su čekale da krenu u školu, priredba im se mnogo dopala, ali su najveću radost ipak, kako kažu, izazvali puni rančevi koje su dobile.

One će nastavu pohađati u isturenom odeljenju levosojske škole u Oslaru, u kojoj ove godine ima tri đaka prvaka.

U  bujanovačkoj opštini u prvi razred je krenulo 365 mališana i Koordinaciono telo je za sve njih obezbedilo rančeve i pribor.

Martinović podelio rančeve đacima u Preševu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *