Martinović u Bujanovcu, podela subvencija privrednicima

Bujanovac, 7. Septembar 2023. Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović dolazi u Bujanovac u petak na potpisivanje ugovora o dodeli subvencija privrednicima iz tri opštine.

Ove godine 14 privrednika dobija ukupno 34 miliona dinara, i to šest privrednika iz Bujanovca, pet iz Preševa i tri iz Medveđe, navodi se u saopštenju KT.

Ovo su firme koje će dobiti novac od Koordinacionog tela

Služba Koordinacionog tela Vlade Srbije već 11 godina dodeljuje novčana sredstva u vidu subvencija privrednicima u ove tri opštine. Do početka 2023. godine 175 privrednika dobilo je više od 425 miliona dinara, što je rezultuiralo zapošljavanjem oko 350 ljudi, dodaje se u saopštenju.

U 13 časova ministar će se u zgradi Opštinske uprave sastati sa predstavnicima Opštine Bujanovac i predstavnicima Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Od 14 časova sledi dodela ugovora privrednicima u Domu kulture u Bujanovcu, nakon čega će ministar obići kancelarije Službe Koordinacionog tela u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *