Niže cene namirnica od srede

Bujanovac, 9. septembar 2023. Po dogovoru trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine cene pojedinih namirnica biće umanjene kako bi se obuzdala i smanjila inflacija koja je u julu iznosila oko 12,5 odsto međugodišnje.

Niže cene treba očekivati od srede (13. septembar).Postignut je dogovor da trgovci rade sa negativnim maržama na pojedinim artiklima da bi ispratili akciju države. U resornom ministarstvu trovine su obećali da će se država pozabaviti i sa cenama dobavljača.

„U svim lancima ćete videti proizvode označene sa „Bolja cena“ čije će cene biti snižene“, saopštio je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Redovna cena parizera je 399 dinara, a biće 259 dinara, jogurt je bio 164 dinara, a biće 134. Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude. Cena soka od jabuke umesto 120 dinara biće 80, krompir će umesto 99 koštati 60 dinara, imaćete domaći začin od 70 za 50 dinara, šampon za bebe od 107 dinara 69,9 dinara, što je važno za roditelje, a kafa će umesto 130,99 dinara biti 89,99 dinara“, rekao je on.

Sledećih 20 kategorija proizvoda biće deo akcije „Bolja cena – cena za narod“ od srede 13. septembra pa sve do 31. decembra 2023. godine:

mleko

jogurt

sir beli kriška

jabuke

krompir

testenina

pileće meso (trup)

salama u omotu

bezalkoholni napici

kafa

hrana za bebe

šampon za bebe

kupka za bebe

dečije pelene

šampon za odrasle

kupka za odrasle

toalet papir

higijenski ulošci

deterdžent za pranje sudova

deterdžent za pranje veša




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *