Humanitarni koncert u Rakovcu: Svi za Teodoru i Ognjena

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. septembar 2023. – Na humanitarnom koncertu u Rakovcu, održanom u nedelju, prikupljeno je 109.772,50 dinara za pomoć Teodori Stajić iz Vrtogoša. Božinjevčani su donirali sumu od 31.710 dinara koju su toga dana sakupili  na hramovoj slavi u svom selu. Posetioci, među kojima je bio i VD direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović,  bili su u prilici da pomognu i Ognjenu Krstiću iz Vranja slanjem SMS poruka.

-Još uvek ne znamo koliko je tačno novca sakupljeno za Teodoru, jer je njen otac odneo kutiju da prebroji, tako da ćemo kasnije imati i taj podatak – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Rakovac Dejan Ljubisavljević.

Stolar Petar Mladenović iz Rakovca donirao je drvene krstiće koji su, po ceni od 500 dinara, prodati za svega nekoliko minuta.

-Mladenović je donirao petnaestak krstića koji su se odmah prodali, tako da smo samo od toga sakupili 7.500 dinara. Da ismo imali dvesta i to bi se prodalo – dodaje Ljubisavljević.

Teodori potrebno još samo 1000 evra za lečenje u Turskoj

Predsednik Mesne zajednice Božinjevac Dalibor Tasić kaže da su prvi put ove godine na hramovoj slavi zamolili sveštenika da ikona prođe i da se prikupi novac za pomoć Teodori.

-Kod nas ranije nije bio običaj da ikona prolazi, ali smo ove godine uradili to sa željom da pomognemo Teodori. Osamdesetak vernika doniralo je novac i sakupili smo 31.710 dinara koje smo uveče odneli u Rakovac i stavili u kutiju – kaže Tasić.

Koncertu Esada Plavog, Dragane Ranković, Maje Petrović i Miodraga Sekulića prisustvovalo je više stotina ljudi, tribine u školskom dvorištu u Rakovcu bile su ispunjene do poslednjeg mesta.

Pomozimo Ognjenu da nastavi normalan život

Program je počeo revijalnom utakmicom mlađih kategorija BSK-a od 18 časova, nakon čega su nastupili folklorni ansambali KUD Vrelo Rakovac i KUD Soko Bujanovac ogranak Lopardince.

Predsednik Mesne zajednice Lopardnince Goran Kostić kaže da je atmosfera na koncertu bila za pamćenje.

-Bilo je fenomenalno, došlo je više ljudi nego što smo očekivali i zaista smo se svi lepo proveli – kaže Kostić za Bujanovačke.

Humanitarni koncert za pomoć Teodori i Ognjenu organizovale su Mesna zajednica Lopardince i Mesna zajednica Rakovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *