Odbačena krivična prijava i protiv aktuelnog direktora JP „Komunalac“ Ruždija Halilija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. septembar 2023. Više javno tužilaštvo u Nišu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije odbacilo je krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv aktuelnog direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ Bujanovac Ruždija Halilija, potvrđeno je Bujanovačkim u ovom tužilaštvu.

Po prijavi policije od 29. marta ove godine Halili se teretio za otpisivanje dugova za pružene komunalne usluge za 339 fizičkih i dva pravna lica po osnovu zastarelosti, a da pritom nije podnosio nikakve tužbe nadležnom sudu kako bi tu zastarelost prekinuo, kako je tada saopšteno.

Za istu delo je bio osumnjičen i prethodni direktor komunalnog preduzeća Adem Hasani, ali je tužilaštvo odbacilo i prijavu protiv njega, potvrdio je ranije Bujanovačkim Hasanijev advokat Miloš Simić, o čemu smo pisali.

Odbačena krivična prijava protiv bivšeg direktora Komunalca Adema Hasanija

Haliliju i Hasaniju u martu je bilo određeno policijsko zadržavanje koje je trajalo manje od 24 sata, odnosno pušteni su da se brane sa slobode posle saslušanja od strane nadležnog tužioca.

Direktori Komunalca uhapšeni zbog otpisa dugova za komunalne usluge

O navodnom nezakonitom otpisu dugova povlašćenim građanima i firmama od strane rukovodstva JP Komunalac Bujanovačke su više puta pisale.

Stranačka pripadnost uslov za otpis duga, šef „Komunalca“ demantuje




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *