„Bolja cena“ i u Bujanovcu ali bez parizera na stanju, građani za sada ravnodušni

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. septembar 2023. – Cene 20 artikala snižene su od srede u marketu  velikog trgovinskog lanca u Bujanovcu, a Bujanovčani ih mogu prepoznati po oznaci „bolja cena“. Građani će neke od osnovnih životnih namirnica jeftinije plaćati do 31. decembra. Pileći parizer nismo našli, jer ga trenutno nema na stanju, ali se očekuje da ubrzo bude deo ponude. Treba napomenuti da „bolja cena“ važi samo u velikim trgovinskim nacionalnim lancima.

Kasirke, koje od jutros uslužuju Bujanovčane u ovom marketu, kažu za naš portal da nisu primetile razliku u navikama potošača i da, bar za sada, nema povećanje kupovine sniženih proizvoda.

Sugrađani koje smo zatekli u trgovini kažu za Bujanovačke da im pojeftinjenje ne znači ništa i da je to samo „mazanje oči narodu pred izbore“.

Ništa posebno mi ne znači, jer realno koliko građani mogu mesečno da uštede na kupovini tih 20 proizvoda. Neko je računao da bi kupovinom ovih proizvoda u kućnom budžetu na kraju meseca ostalo 2.200 dinara, a složićete se da je to ništa – kaže jedna Bujanovačka.

Drugi naš sagovornik kaže da je ova mera više populistička, nego što je namera da građani uštede.

Vučić doručkovao parizer u pola hleba (Video)

-Koliko znam popust će važiti smao do kraja godine, što znači da su privremeni, jer će valjda izbori do tada biti. Ne jedu ljudi svaki dan parizer, pa da uštede mnogo para. Postoje mnogi drugi proizvodi koji su bitniji za ljude, a koji su preskupi.

Proizvodi koji su pojeftineli su mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova i deterdžent za pranje veša.

Za neke od proizvoda pojeftinjenje važi od danas, a za one proizvode koji su još danas na akciji u okviru „Maxi pčelice“ pojeftinjenje će važiti od četvrtka, objašnjeno nam je u marketu.

Kako su Bujanovačke ranije danas objavile, predsednik Vučić najavio je za narednu nedelju pojeftinjenje još desetak artikala.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *