Vučić doručkovao parizer u pola hleba (Video)

cBujanovac, Beograd, 13. septembar 2023. (Foto instagram) – Pola kilograma parizera, dva litra jogurta, dva hleba „sava“ i majonez za ukupno 585 dinara, doručkovali su jutros predsednik Aleksandar Vučić i ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović sudeći prema video snimku koji je prvi čoveg Srbije podelio na svom instagram nalogu (snimak možete videti OVDE).

Pola kile parizera, majonez, jogurt i hleb

On je naveo da su doručak kupili po nižim cenama koje važe od danas za 20 proizvoda, a da će još najmanje deset biti jeftiniji sledeće nedelje.

Na snimku se takođe vidi kako, posle Vučićevog govora, prave sendviče od jeftinijih namirnica.

Dodao je da su mnogi rekli da „ne sme da pojede parizer jer je lošeg kvaliteta“.

Niže cene namirnica od srede

„A kada smo rekli da ćemo to da uradimo, onda se sva graja podigla i parizer im postaje arhetip političkog neprijatelja i onda kažu kako nemamo pravo da to jedemo. I tako je u svim drugim oblastima, jedna laž drugu sustiže i možete svaki dan da odgovarate, sutra će biti sledeća laž i tako svakog bogovetnog dana“, rekao je Vučić.

„Cena ovog parizera je po kilogramu čak 140 dinara jeftinija i veoma sam srećan zbog toga što smo uspeli to za nešto što narod voli da jede, nešto na čemu smo svi mi odrasli, nešto što ja i danas često jedem, posebno u avionu kada idem u inostranstvo, tražim da mi naprave sendvič baš od ovakvog parizera“, rekao je Vučić.

„Ono što je važno za ljude to je da im najavimo da ćemo sledeće nedelje još najmanje deset proizvoda pokazati ljudima koji će imati značajno sniženje. Želimo da suzbijemo inflaciju baš sada kada značajno povećavamo plate i penzije. Želimo da pokažemo brigu za obične ljude, ali i da ljudi razumeju kako funkcionišu izmišljotine onih koji ništa ne rade po ceo dan, osim što imaju vremena da izmišljaju i vređaju druge ljude“, istakao je Vučić.

Na kraju snimka su predsednik Srbije i ministri napravili sendvič sa majonezom i parizerom.

Kasnije danas čitajte kako građani Bujanovca reaguju na jeftinije cene.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *