Bujanovac od jutros u dimu sa deponije: Grad smrada i očaja (video)

Bujanovac, 14. septembar 2023. Požar na gradskoj deponiji u Bujanovcu, koji od srede uveče gori i zbog koga se građani guše u smradu i otrovnim isparenjima, radnici JP komunalac pokušavaju da ugase od sinoć. Direktor Komunalca Ruždi Halili ponovo je okrivio „neodgovorne pojedince“ i kaže da je požar izazvalo paljenje okolnih strništa.

Na sajtovima za praćenje kvaliteta vazduha Bujanovac je od jutros označen kao zagađeno područje.

Halili kaže da radnici Komunalnog preduzeća čine sve što je u njihovoj moći.

-Deponija gori zbog neodgovornih pojedinaca, jer su oko deponije zapaljena strmišta. Od noćas je gasimo, a i danas smo opet na terenu – kaže Halili.

Isto nam je potvrdio i načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Ali Aslani.

-Ekipa JP Komunalac radi od sinoć, od 20 časova, na gašeju požara. Angažovali smo dve cisterne i buldožer i radnici su gasili do 2 sata posle ponoći. Danas je ponovo ekipa na terenu i očekujemo da se u toku dana sve sredi – kaže Aslani za Bujanovačke.

Požar na deponiji je izbio, kako kaže, zbog toga što je neko zapalio strmišta koja se nalaze u blizini, pa je vatra zahvatila i deponiju.

Bujanovačkim se od jutros javilo mnogo zabrinutih građana ozlojeđenih zbog novog požara na deponiji.

-Od sinoć bukvalno ne može da se diše, kao da se magla spustila na grad, a svi znamo da nije magla već otrovni dim sa deponije koja ponovo gori. Potrovaće nas sve – kaže Bujanovčanka koja stanuje na ulazu u grad, gde je situacija najgora.

Bujanovačke su nebrojano puta pisale o požarima na deponiji, a nadležni u Komunalcu su svaki put prebacivali odgovornost na druge, odnosno na nesavesne građane.




2 thoughts on “Bujanovac od jutros u dimu sa deponije: Grad smrada i očaja (video)

  1. Goran

    Svakodnevno Gori od 6 uvece do ujutru tako je bilo i prosle godine i pre.. devet meseci godisnje svakog dana osim ta 3 meseca kad dolazi dijaspora ne pale.!!!! OVO JE VEOMA OZBILJNO RESAVAJTE PROBLEM POD HITNO GUSE NAS

    Reply
  2. Goran

    Svakodnevno Gori od 6 uvece do ujutru tako je bilo i prosle godine i pre.. devet meseci godisnje svakog dana.!!!! OVO JE VEOMA OZBILJNO RESAVAJTE PROBLEM POD HITNO GUSE NAS

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *