Kvadrat stana u Bujanovcu najjeftiniji u Srbiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. septembar 2023. Novoizgrađeni stanovi u Bujanovcu i dalje su najjetfiniji u celoj zemlji, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku. Prosečna cena kvadrata u prvoj polovini ove godine u Bujanovcu bila je 52.481 dinar, odnosno oko 450 evra. Ovo je praktično pokazatelj ekonomske, društvene i političke situacije u našem gradu.

U odnosu na drugu polovinu 2022. godine cena je gotovo nepromenjena.

Prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u prvih šest meseci ove godine iznosila je 214.017 dinara (1.830 evra) po kvadratu.

Ta cena je manja za 1,8 odsto u odnosu na drugo polugodište 2022. godine.

Stanovi su najskuplji u beogradskoj opštini Savski venac – 489.634 dinara (4.185 evra).

Osim beogradskih opština, najviše cene bile su u Novom Sadu, Čajetini, niškoj opštini Medijani, Vrnjačkoj Banji i Sokobanji.

U Vranju je prosečna cena kvadrata bila 87.582 dinara (750 evra), a u Leskovcu 107.422 (920 evra).




One thought on “Kvadrat stana u Bujanovcu najjeftiniji u Srbiji

  1. Nenad

    Verovatno da investitori velelepnih stanova po 500 Eura/m2, toliko vole Bujanovac da stanove grade bez zarade i prodaju ih po ceni kostanja! cilj je obezvredjivanje imovine Srba na ovim prostorima i iseljavanje do etnicki ciste teritorije! Tako je bilo i sa ekdproprijacijom zemljista za Koridor 10 gde su cenu srpske zemlje odredjivali Opstinari poreske uprave u kojoj je ma 100% Albanski strucni kadar! Niko ne kontrolise gradnju i finansijske transakcije u postupku zaposedanja nasih Srpskih parcela…opet za bagatelne pare! zato ce Srbi iz Bujanovca izaci kao gubitnici praznih dzepova ostavljajuci svoju dedovinu bud-zasto!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *