Toma Stojanović: Ako se nešto ne promeni, FK Levosoje istupa iz Pčinjske lige

Stojanović godinama iz svog džepa finansira klub

Bujanovac, 22. septembar 2023. – FK Levosoje najverovatnije odustaje od takmičenja u Pčinjskoj okružnoj ligi, a razlog je nedostatak novca. Ako se nešto ne promeni posle 7. kola koje se igra 8. oktobra, FK Levosoje odustaje od takmičenja u sezoni 23/24– kaže za Bujanovačke predsednik kluba Tomislav Stojanović.

-Najveću štetu će pretrpeti deca, njih 70-80 iz osnovne škole u Levosoju, koja se svakodnevno okupljaju na stadionu da bi igrali fudbal – naglašava Stojanović.

Uslovi na stadionu su, kako kaže, katastrofalni. Svlačionica je propala, struje nema, stadion održava nekolicina meštana, kolko mogu i održavaće ga i dalje.

Kako je puk’o fudbal u Levosoju

-Za 43 godine postojanja kluba i redovnog takmičenja lično sam finansirao iz sopstvenog džepa kako infrastrukturu stadiona, tako i plaćanje tekućih obaveza, nabavku opreme, putovanja, pripreme i sve ostale obaveze koje prate redovno funkcionisanje kluba. Međutim, moje mogućnosti su nažalost sada male i nisu dovoljne da klub živi i funkcioniše – kaže Stojanović.

Klub je od lokalne samouprave ove godine dobio 250.000 dinara, a za sezonu je potrebno oko 800.000. Stojanović iz svog džepa pokriva deo troškova takmičenja, ali kaže da je i to nedovoljno.

Kad se steknu uslovi, kako navodi, klub će nastaviti sa treniranjem. Ne krivi nikoga, ali smatra da bi trebalo ljudi da imaju više sluha za FK Levosoje. Planira da dopis o problemima kluba pošalje FSS i Koordinacionom telu.

Konkurs za sport: Najviše novca za FK Ternoci, rukometašima 500.000 dinara




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *