Grad Vranje: Đaci iz Bujanovca nemaju pravo na popust za prevoz

Bujanovac, 25. septembar 2023. (Foto: Grad Vranje) – Srednjoškolci iz Bujanovca koji se školuju u Vranju nemaju pravo na subvenciju za prevoz iz budžeta ovog grada. To pravo imaju samo đaci koji žive na teritoriji Vranja, objavljeno je na sajtu vranjske Gradske uprave posle sastanka sa roditeljima.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradska većnica Danijela Milosavljević i šefica Odseka za obrazovanje Mirjana Savov sastale su se  sa predstavnicima roditelja đaka sa područja opštine Bujanovac, koji pohađaju neku od srednjih škola u Vranju.

Njih su roditelji su upoznali  sa problemom povećanih cena karata autoprevoznika Kavim Jedinstvo za kategoriju učenika koji nisu iz Vranja, sa molbom da se ovo stanje promeni i odobri popust za srednjoškolce, kao što je bilo do početka ove školske godine.

„Predstavnice gradskog rukovodstva upoznale su prisutne roditelje sa činjenicom da nikada do sada nije bilo subvencija za prevoz učenika čije prebivalište nije na teritoriji Grada Vranja. Subvencionisanje cene prevoza postoji, ali samo i isključivo za učenike koji žive na teritoriji grada Vranja“, navodi se na sajtu Grada Vranja.

Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca traže sastanak sa gradonačelnikom Vranja

Kako se dodaje, za sve ostale učenike koji nisu sa teritorije Vranja popust za autobuski prevoz odobravao je isključivo izabrani autoprevoznik, u ovom slučaju Kavim Jedinstvo.

,,I pored dobre volje da se pomogne roditeljima đaka iz drugih opština, koji srednje škole pohađaju u Vranju, pravni osnov za tako nešto ne postoji“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović i uputila roditelje da se obrate za pomoć svojoj lokalnoj samoupravi i autoprevozniku, odnosno Kavim Jedinstvu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *