Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca traže sastanak sa gradonačelnikom Vranja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. septembar 2023. Bez popusta za prevoz do Vranja ostalo je čak 176 srednjoškolaca iz opštine Bujanovac, rekli su našem portalu predstavnici grupe roditelja koji ne odustaju od zahteva da se njihovoj deci obezbedi naknada za putne troškove. Direktor Službe Koordinacionog tela za jug Srbije Nenad Mitrović obavestio ih je, kako kažu, da sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem nije uspeo da pronađe rešenje.

S obzirom da je Grad Vranje uskratio popust bujanovačkim đacima od početka ove školske godine, roditelji sada traže sastanak sa gradonačelnikom Milenkovićem.

-Osećamo se prevarenim prilikom upisa naše dece i uputili smo molbu gradonačelniku da nas hitno primi na razgovor kako bi pronačli način za rešavanje novonastale situacije – kažu roditelji.

Roditelji bujanovačkih đaka razgovarali sa Mitrovićem, očekuju da država reši problem sa prevozom

Bujanovačke su ranije javile da su se roditelji okupili nezadovoljni zbog odluke gradskih vlasti u Vranju da se više ne nadoknađuje deo putnih troškova deci iz Bujanovca, što znači da je cena mesečne karte za bujanovačke đake porasla sa dosadašnjih 3.190 na 7.650 dinara. Takav udar na porodične budžete, kako su naveli, doveo ih je u gotovo bezizlaznu situaciju.

Zbog toga su se najpre obratili Koordinacionom telu i direktoru Mitroviću, koji je od njih tražio tačne podatke o broju učenika koji pohađaju vranjske škole i obrazovnim profilima.

Mitrović: Zakon ne predviđa finansiranje prevoza srednjoškolaca, tražićemo rešenje zajedno sa roditeljima

-Podaci su dostavljeni, dakle radi se o 176 đaka u šest škola u Vranju, a imamo i tačan popis obrazovnih profila. Međutim, Mitrović nas je izvestio da nije pronašao nikakvo rešenje sa gradonačelnikom Milenkovićem – kažu roditelji.

Poručili su da čekaju poziv gradonačelnika nadajući se da će zajedno prevazići trenutnu situaciju.

U međuvremenu, pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa svih roditelja kako bi nastavili da se obraćaju institucijama.




3 thoughts on “Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca traže sastanak sa gradonačelnikom Vranja

  1. Vlad

    šta je sa decom koja iz Vranja koja idu u Bujanovac u školu? Njihovi roditelji isto plaćaju punu cenu karte, tako već godinama.

    Reply
  2. Jovan

    Ko će vam pomogne Djuro Palica ili Tasić ljudi pa vidite li da svesno oće da isele ostatak Srba školu ne renoviraju put poskupljuju namerno i vi se mlatite sa Mitrovića i Tasića pa pogledajte kako izgledaju na šta liče . Mitrović vršlja po Bujanovac jer je miljenik Beograda on će vam pomogne on mrzi Bujanovčani od kako je Najuren iz PORESKE.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *