Muke meštana Josifa Janjića: Na posao idemo po mrklom mraku, sudaramo se po ulici jer nema rasvete

Piše: I. Jovanović

Ovako izgleda Ulica J. Janjića kad naša čitateljka krene na posao

Bujanovac, 26. septembar 2023. (Foto arhiva) – Meštani Ulice Josifa Janjića u Bujanovcu obratili su se našem portalu jer, kako kažu, već dva meseca nemaju uličnu rasvetu kada u 5:30 ujutru krenu na posao. Nadležni obećavaju rešenje i kažu da će vreme paljenja ulične rasvete biti promenjeno već sutra uveče.

-Imam jedno pitanje za nadležne, vezano za jutarnje paljenje sijalica na banderama. Da li svi oni idu na posao u 7 ili 8 sati? Zar niko nema razumevanja za obične građane koji rade od 6 sati, a moraju da krenu od kuće u 5:30? – pita meštanka Josifa Janjića.

Ona nam je poslala fotografije na kojima se ne vidi ništa osim mrklog mraka-Crnilo sa svetlom tačkicom u daljini:

-Bukvalno ovako izgleda ulica u 5:30 kada krenem na posao.

Da Bujanovac ujutru ne bude u mrklom mraku menja se sistem rasvete

Na pitanje koliko dugo je takva situacija kaže da skoro dva meseca mora da pazi da, kada krene na posao, ne „očeše laktom nekog prolaznika“.

-Ulice J. Janjića, Kralja Milutina, trg, Zbirište, Braće Stošića…su samo neke od ulica gde je ujutru u 5:30 časova mrkli mrak – dodaje naša sagovornica i pita se da li je moguće da u 21. veku u ulicama koje vode ka centru grada nema rasvete dok ne svane.

Pitali smo nadležne da li je moguće promeniti vreme paljenja i gašenja ulične rasvete, na šta smo kratko dobili odgovor:

-Može, rešićemo od sutra uveče.

Podsetimo, Bujanovačke su više puta pisale o problemu ulične rasvete u gradu i okolnim naseljima, a resorna načelnica Fazila Azemović pozivala je građane da problem prijave opštini ili predsedniku mesne zajednice.

Ulična rasveta će duže da radi posle pritužbi građana

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *