„Heba“ i RK BSK ponovo zajedno: Možemo mnogo da postignemo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. septembar 2023. Bujanovački Rukometni klub BSK i fabrika vode i sokova „Heba“ ozvaničili su danas saradnju i sponzorstvo, čime se „Heba“ vraća u bujanovački rukomet posle više od 10 godina godina. Ugovor o sponzorstvu danas su potpisali direktor fabrike Zoran Stojanović i predsednik kluba Zoran Milošević.

Rukometni klub će od sponzora, kako je rečeno na konferenciji za medije, dobiti dresove i osnovna sredstva. Na pitanje našeg portala da li se može očekivati i veća finansijska pomoć, po ugledu na zlatno doba saradnje RK BSK i „Hebe“ i nastupa u Super ligi pre dvadesetak godina, predstavnici fabrike su rekli da je ovo početak, a da će se sponzorstvo razvijati u skladu sa resursima fabrike.

 

-Mi smo u razvoju nekih naših projekata, novih proizvoda kao što su negazirana voda i vode sa ukusima, koji su od skoro na tržištu i verujemo da ćemo kroz ovakve aktivnosti da ih predstavimo, od čega očekujemo nove potencijale za proširenje saradnje sa rukometnim klubom. Dakle, sa ovim krećemo, a kako se bude razvijao klub, budu dolazili rezultati, i sportski i naši komercijalni, sponzorstvo ćemo samo širiti i unapređivati – rekao je šef komercijale Stevan Stojaković.

Dodao je da očekuje da će primer „Hebe“ slediti i drugi privredni subjekti i lokalna samouprava.

-Kada kažem da smo prvi sponzor posle 10 godina, želeo bih da se niz nastavi i da se priključe i ostali privredni subjekti iz ovog regiona, jer verujemo da možemo da napravimo veći tim koji će pomoći i klubu i lokalnoj sredini. Da zajedno radimo na promociji sporta i zdravog života – rekao je Stojaković.

Po njegovim rečima, i „Heba“ i rukomet u Bujanovcu imaju potencijal na nacionalnom nivou i ovo partnerstvo će to pokazati.

Najavio je aktivnost „Heba čas rukometa u osnovnim i srednjim školama“.

-Zajedno sa našim prijateljima iz kluba, sa prvotimcima, ići ćemo u posete školama i približavati deci rukomet, koji je jedan lep ekipni sport sa bogatom tradicijom na ovim prostorima. Želimo da decu usmerimo na sportski način života, da im objasnimo koliko će sport pozitivno uticati na njihov život i karijere – rekao je Stojaković.

BSK će  od ove sezone nastupati u Prvoj rukometnoj lligi Srbije, a predsednik kluba Milošević kaže da je zacrtani cilj sredina tabele.

-Oslanjamo se na naše snage, igrače iz Bujanovca, oni čine okosnicu tima, ali imamo i pojačanja iz Vranja – rekao je Milošević.

Na pitanje Bujanovačkih koliko je novca potrebno klubu za normalno funkcionisanje tokom sezone Milošević je odgovorio da se radi o cifri od oko 5 miliona. Inače, preko konkursa za finansiranje sporta novi prvoligaš je od Opštine Bujanovac ove godine dobio svega 500.000 dinara.

Za Bujanovčane sezona počinje u subotu (30. septembar) kada će od 19:30 na svom terenu dočekati ekipu Jedinstvo 1974 iz Krnjeva.

I klub u sponzor uputili su poziv ljubiteljima rukometa i navijačima da dođu u halu i pomognu bujanovačkim timu da ostvari pobedu na startu i uspešno započne prvoligašku sezonu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *