Albanski političari traže od nadležnih da zaštite Albance u Medveđi

Bujanovac, 2. oktobar 2023. Albanski političari iz Bujanovca navode da je porodica Muharemi iz Medveđe napadnuta od strane nepoznatih osoba i zahtevaju od nadležnih organa da odmah intervenišu kako građani u Medveđi ne bi bili ponovo izloženi maltretiranju.

Predsednik opštine Bujanovac  Nagip Arifi i narodni poslanik Šaip Kamberi oštro su osudili ono što se dogodilo u Mevdeđi, navodeći da su nepoznate osobe napale porodicu Muharemi.

„Neprihvatljiv je vandalizam nekoliko nepoznatih osoba koje su napale porodicu Muharemi iz Medveđe. Organi reda i bezbednosti treba ozbiljno da shvate ovaj napad na porodicu Muharemi, a počinitelji treba da budu izvedeni pred lice pravde”, napisao je Arifi.

Istovremeno je pozvao međunarodnu zajednicu da bude oprezna jer, kako kaže, rizik od osvete prema Albancima u Srbiji raste iz dana u dan.

Narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje u Bujanovcu Šaip Kamberi takođe je komentarisao napad na porodicu u Medveđi.

„Partija za demokratske akcije najoštrije osuđuje akte nasilja i zastrašivanja nad porodicom Ruhana Muharemija u Medveđi. Nepoznata grupa je izvršila vandalizam bacajući kamenje i teške predmete prema njihovoj kući“, kaže Kamberi.

Kamberi zahteva hitnu intervenciju bezbednosnih organa kako bi se, kako kaže, očuvali red i mir i kako bi se obezbedilo da albanski građani u Medveđi ne budu izloženi zloupotrebama i ovakvim strahotama.

„Takođe, pozivamo međunarodnu zajednicu da pažljivo prati događaje i nadgleda bezbednosnu situaciju, posebno u Preševskoj dolini“, dodaje Kamberi.




2 thoughts on “Albanski političari traže od nadležnih da zaštite Albance u Medveđi

  1. Milos

    Kako vas nije sramota da to, sto je par deteta pevalo u rodjenoj drzavi veseli se srpski rode, dizete na nacionalnu osnovu. Bando! Kao da ste jedva cekali da se neka sitnica desi pa da krenete u napade i budalastine. Da li mislite da postoji neko delo da smanji tragediju koju kurti radi na KiM? Lepo je moj djed govorio, isto ti misli i onaj a.sa kim sedis za stolom i koga gazis ispod stola!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *