Drugari i drugarice za Dunju sakupili 70.000 dinara (FOTO)

Piše: I. Jovanović

Za pomoć Dunji otvoreni su računi preko fondacije „Budi human“, porukom 692 na 3030 pomažemo Dunji da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara

Bujanovac, 5. oktobar 2023. – Na humanitarnom bazaru, održanom u sredu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Levosoju, učenici ove škole i deca iz vrtića prikupili su 70.000 dinara za pomoć maloj Dunji Milanović iz Oslara.

 

Mame i bake učenika i dece iz vrtića pripremile su slatkiše i slaniše koje su deca, uz pomoć učenika i nastavnika, prodavala i na taj način prikupila pozamašnu sumu novca za lečenje svoje drugarice Dunje.

Svi mi zaposleni u školi se ovom prilikom zahvaljujemo svakoj mami i baki, jer su izdvojile svoje vreme i pripremile mnogo ukusnih kolača i slanih grickalica – kaže za Bujanovačke učiteljica u OŠ „Vuk Karadžić“ u levosoju Jovana Mladenović.

Humanitarni bazar za Dunju u Levosoju

Humanitarni bazar je organizovan u okviru Dečije nedelje, a učestvovali su učenici osnovne škole u Levosoju i izdvojenog odeljenja u Oslaru, kao i deca iz vrtića u Levosoju, Oslaru i Božinjevcu.

-Učenici koji pohađaju jednosmenski rad prigodnim programom pozdravili su prisutne i podsetili sve nas da su humanost i dobrota u svima nama – dodaje Mladenovićeva.

 

O Dunji su Bujanovačke pisale više puta, za njeno lečenje potrebno je 3,7 miliona dinara, a do sada je preko fondacije Budi human prikupljeno nešto više od 2,7 miliona.

Dunja je rođena sa srčanom manom, takozvanom transpozicijom velikih krvnih sudova sa VSD. Otpušta se kući posle mesec dana po rođenju i porodica saznaje za infekciju respiratornog sistema. Usled toga dolazi do gomilanja sekreta u plućima što izaziva gušenje, kašalj, visoku temperaturu i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *