Mustafi: Mitroviću niko ne veruje da nema dogovor sa Nagipom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. oktobar 2023. Predsednik bujanovačkog odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD) Ragmi Mustafi poručio je šefu Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu Nenadu Mitroviću da mu niko ne veruje da su naprednjaci u lokalnoj skupštini podržali predsednika Bujanovca Nagipa Arifija i glasali za rebalans budžeta zbog interesa građana. “Kao ni da ste predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija od izbora spasili takođe zbog interesa građana”, kaže Mustafi.

On ostaje pri svom stavu da naprednjaci imaju dogovor sa Nagipom i Šćiprimom Arifijem i poziva Mitrovića da to javno obelodani.

Bujanovačke su ranije ove nedelje prenele Mitrovićevu izjavu u kojoj demantuje da su naprednjaci već dogovorili zajedničku vlast sa Arifijem posle predstojećih lokalnih izbora.

Mitrović: Arifi neće podneti ostavku, Albanci se zavetovali da neće Srbe u vlasti

Mustafi je kao neistinite odbacio i Mitrovićeve tvrdnje da je 2020. godine “svealbanska koalicija” u Bujanovcu formirana isključivo da bi se sprečilo učešće Srba u vlasti.

-Ovaj politički čin albanskih političkih partija u Bujanovcu učinjen je sa ciljem da se istakne da su Albanci isključeni iz svih javnih, republičkih i regionalnih institucija samo zato što su Albanci. A posebno zbog nepoštovanja  obaveza preuzetih na međunarodnom nivou u tri sporazuma sa albanskim političkim i institucionalnim predstavnicima od strane Vlade Srbije – naveo je Mustafi.

Za njega je indikativno i to što su potezi naprednjačkih odbornika usledili  nakon to je Mitrović postao direktor Službe Koordinacionog tela za Preševo Bujanovac i Medveđu. Time, kako kaže,  u potpunosti kontroliše kapitalne investicije u ovim opštinama, pa i same opštinske vlasti.

 

 




One thought on “Mustafi: Mitroviću niko ne veruje da nema dogovor sa Nagipom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *