Mitrović: Arifi neće podneti ostavku, Albanci se zavetovali da neće Srbe u vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. oktobar 2023. Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović kaže da predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi sigurno neće podneti ostavku pre isteka mandata, kao što su to učinili naprednjački gradonačelnici i čelnici opština. „Arifijeva ostavka bi značila Srbe u opštinskoj vlasti, a to on i ostali neće dozvoliti, tako su se zavetovali“, rekao je Mitrović danas za Bujanovačke. Poručio je da naredna opštinska vlast mora biti multietnička.

On je odbacio insinuacije pojedinih albanskih političara da bujanovački SNS i Arifi već imaju dogovor o koaliciji posle predstojećih lokalnih izbora.

-Ne očekujem da Arifi podnese ostavku, već će verovatno izgurati do kraja mandata sledeće godine. Svealbanska koalicija je i formirana 2020. godine da Srbi ne bi učestvovali u vlasti. Ako bi Arifi podneo ostavku usledile bi privremene mere i organ u kojem bi po zakonu morali da budu i predstavnici srpskih odborničkih lista, a to albanski političari neće dozvoliti, jer su se tako zavetovali nekim ljudima – naglašava Mitrović.

Navode da je dogovor SNS-Arifi o zajedničkoj vlasti posle predstojećih izbora već postignut, s ozbirom na glasanje srpskih odbornika za rebalans budžeta, Mitrović odbacuje kao potpunu neistinu.

Albanski političari: Već se nazire koalicija Nagipa Arifija i naprednjaka

-Nema nikakvog dogovora o koaliciji sa Arifijem, a srpski odbornici su za rebalans glasali isključivo imajući u vidu interes svih građana opštine Bujanovac. Rebalans nismo podržali zbog Arifija ili bilo koga drugog iz vlasti. Podsetio bih javnost da su srpski odbornici toga dana glasali i za program projekata koje finansira Koordinaciono telo sa ukupno 95 miliona dinara. Odbornici su glasali za 95 miliona dinara ulaganja u infrastrukturu opštine, dakle za građane, a ne za Nagipa Arifija, Arbera Pajazitija ili Ragmija Mustafija – naglasio je šef SNS u Bujanovcu.

Dodao je da mu je i dalje neverovatno što su srpski odbornici toliki trn u oku pojedinim albanskim političarima – „mnogo im smeta kad dođemo na skupštinu i glasamo za interes naroda koji ovde živi“.

Na pitanje Bujanovačkih da li je za naprednjake moguća koalicija sa strankom Nagipa Arifija posle svega što se dešavalo 2020. godine, kada je dogovor o zajedničkoj vlasti pogažen posle jednog poziva iz Tirane, Mitrović je naglasio da posle izbora vlast mora da bude multietnička.

-To je krucijalno, multietnička vlast u Bujanovcu, a ko će od građana dobiti mandat da multietničku vlast ponovo uspostavi videćemo posle izbora, svakako će građani to odlučiti – zaključio je Mitrović.

Milković: Srbi glasali za rebalans, jer je Nagip bio korektan

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *