Behluli: Javna zahvalnost Nenadu Mitroviću

Imam princip da promovišem ljude koji čine dobra dela: Behluli

Bujanovac, Skoplje, 12. oktobar 2023. – Ko nije zahvalan ljudima, nije zahvalan ni Bogu! Ovim geslom vodi se Nedžat Behluli, lokalni preduzetnik i medijski radnik, u javnoj zahvalnosti Nenadu Mitroviću, vd diretora Koordinacionog tela, zbog velike pomoći porodici pokojnog Fitima Destanija da se njegovo telo dopremi iz Skoplja, gde je preminuo, u rodni Veliki Trnovac.

Mitrović je, svojim gestom, pokazao kako državni i javni službenici treba da rade u korist građana koje zastupaju, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.

U Severnoj Makedoniji je 11. oktobar državni praznik, dakle neradni dan, a Behluli za Bujanovačke objašnjava da je Mitrović uspeo da preko ambasade Srbije reši administrativne procedure za transport pokojnika, preminulog dan ranije, iz jedne zemlje u drugu.

Behluli je na svom inače vrlo posećenom Fejsbuk nalogu objavio ovu priču lično se zahvalivči Mitroviću. A sve je počelo tako što je Behluli u utorak ujutru dobio poziv od porodice pokojnog Fitima:

-Tokom jučerašnjeg dana na klinici u Skoplju preminuo je mladić iz Velikog Ternovca, a porodica preminulog je pokrenula administrativne procedure za transport tela iz Skoplja u Veliki Trnovac, kako bi bio sahranjen u svom rodnom mestu. Međutim, prevideli su da je u Severnoj Makedoniji  11. oktobar državni praznik, kada ne rade državni organi i strane ambasade.

Behluli: Krajnje je vreme da i Srbi i Albanci krenu napred i stignu svet koji nam odmiče

Iz Skoplja mi se javio član porodice preminulog, objasnio mi je problem na koji su naišli. Rekao sam da sačeka malo, pa sam odmah kontaktirao Nenada Mitrovića, direktora Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu,  i izneo mu problem.

Nenad mi je omogućio da kontaktiram ambasadorku Srbije u S. Makedoniji Nevenu Jovanović, koja je potom pozvala osoblje ambasade da procesuira dokumentaciju, iako nisu bili na radnom mestu zbog državnog praznika.

Osoblje Ambasade je svoj posao obavilo profesionalno, pre svega, pokazalo je razumevanje prema našem zahtevu, na čemu smo im veoma zahvalni!, kao i gospodinu Mitroviću!

Fitim Destani preminuo je u jednoj privatnoj klinici u Skoplju a  sahranjen je u četvrtak na groblju u Velikom Trnovcu. Bujanovačke ovom prilikom porodici izjavljuju saučešće.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *