Šćiprim Arifi: Kurti je nacionalni izdajnik

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. oktobar 2023. (foto screenshot Euronews Albania) – Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi kaže da je za Albance u Bujanovcu i Preševu kosovski premijer Albin Kurti nacionalni izdajnik. Po njegovim rečima, Kurti je izdajnik nacije jer je, kako kaže, Ohridskim sporazumom sahranio težnju Albanaca sa ovog područja da se pripoje Kosovu.

Arifi je ponovo optužio Kurtija i da ne pruža adekvatnu podršku Albancima u Preševskoj dolini, kako naziva područje Bujanovca i Preševa.

On je i ranije žestoko kritikovao kosovskog premijera, o čemu su Bujanovačke pisale.

Šćiprim Arifi Kurtija nazvao diktatorom i podneo prijavu protiv NSA

Najnoviju optužbu izrekao je u izjavi za Euronews Albanija u subotu.

-Priština ima političku i moralnu obavezu da brine o Srbima na Kosovu u okviru procesa dijaloga, kao što i Srbija brine o njima. Na drugoj strani imamo Kosovo koje potpuno zanemaruje svoju manjinu u Srbiji. S druge strane, imamo Srbiju koja je u poslednjih 20 godina uložila oko 800 miliona dolara za Srbe na Kosovu. Ulaže u to da ih zadrži tamo i tako održava svoju tezu da je Kosovo Srbija. Kosovo je u poslednjih 20 godina pokazalo ne samo nemar već i politički diletantizam, a imaju moralno-političku obavezu prema Albancima sa druge strane granice. Ne znam političara koji je poslednjih godina napravio više kompromisa, prihvatio Zajednicu za koju se bore poslednjih 10 godina, prihvatio da Dolina ne bude uključena u Ohridski sporazum i odustao od reciprociteta. Za nas u Preševskoj dolini, Aljbin Kurti je nacionalni izdajnik, koji Ohridskim sporazumom sahranio težnje da budemo deo Republike Kosovo“, rekao je Arifi za Euronews Albanija, prenosi portal Teve1.

Arifijevo gostovanje u emisiji možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *