Javi Bujanovačkim: Meštani Kralja Milutina u Bujanovcu traže „ležećeg policajca“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 18. oktobar 2023. – Meštani ulice Kralja Milutina u Bujanovcu obratili su se našem portalu preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“ sa molbom da prenesemo njihov zahtev da se u toj ulici postavi ležeći policajac jer, kako kažu, bezbednost dece je ugrožena zbog prebrze i nasilne vožnje.

-Problem na koji želim da ukažem je da u ulici Kralja Milutina od početka do kraja ne postoji nijedan ležeći policajac, a tom ulicom voze prebzo i nasilno. Tu ima mnogo dece koja istrčavaju, voze bicikle i trotinete, počevši od mog deteta pa do ostale dece. Smatram, a smatraju i drugi sugrađani koji žive u toj ulici, da po pitanju bezbednodti saobraćaja, a prvenstveno bezbednosti dece, treba nešto uraditi da se ne bi desilo najgore. Nije rešenje da čekamo da se prvo nešto desi, pa da onda reagujemo, džaba je onda sve – napisala je naša čitateljka.

U želji da pomognemo našim čitaocima, kontaktirali smo načelnicu Odeljenja za investicije i razvoj u Bujanovcu Fazilu Azemović, koja nam je odgovorila da bi građani trebalo da se obrate dopisom, preko pisarnice, Službi signalizacije koja je u sklopu tog odeljenja.

Ovo nije prvi put da građani Bujanovca i okoline traže postavljanje ležećeg polcajca. Meštani sela Rakovac obratili su se opštinskoj upravi u martu 2021. godine sa zahtevom da se postavi u blizini osnovne škole u ovom selu. Rešenje, odnosno ležećeg policajca dobili su tek u novembru 2022. godine.

„Ležeći policajac“ u Rakovcu: Jedva ga dočekasmo, za noć ga ukradoše

Azemovićeva je tada za naš portal objasnila da je za postavljanje horizontalne signalizacije potreban nalog Uprave saobraćajne policije.

-Za postavljanje “ležećeg policajca” kod osnovne škole u selu Rakovac potreban je nalog Uprave saobraćajne policije koja kritične saobraćajnice određuje kao bezbedonosno problematične. Opština ne može da ih postavi bez toga. Osim toga, u zoni škole jasno je istaknuta vertikalna signalizacija sa ograničenjem brzine – kazala je tada Azemovićeva.

Odeljenje za investicije i razvoj, kako je tada navela, ima dogovor sa Upravom saobraćajne policije da ih opomene kad njihove patrole primete problem na terenu, da bi oni na osnovu toga delovali postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *