I Levosojčani traže „ležeće policajce“ ispred škole

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. oktobar 2023. Meštani Levosoja kod Bujanovca traže od nadležnih da se u blizini Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u ovom selu hitno postave dva „ležeća policajca“ jer je, kako kažu, zbog brze vožnje bezbednost dece ugrožena, a trebalo bi da bude na prvom mestu.

Oni podsećaju da su se „policajci“ ranije nalazili na kolovozu ispred škole koju pohađa 138 učenika.

U Levosoju, u blizini škole, bila su dva ležeća policajca, sad nema nijednog. Vozi se velikom brzinom, naročito sada kada su u selu postavili novi asfalt. Deca pretrčavaju ulicu kada idu u prodavnicu da kupe užinu – objašnjava naš čitalac preko aplikacijeJavi Bujanovačkim“.

On se pita zašto škola nije tražila da ležeći policajci budu postavljeni tamo gde su bili do skoro, jer, kako kaže, posle podne veliki broj dece dolazi da se igra u školsko dvorište.

-Ko će da odgovara ako se nešto desi? Mora da se reaguje odmah, dok ne bude kasno. Bezbednost dece mora biti na prvom mestu – dodaje on.

Javi Bujanovačkim: Meštani Kralja Milutina u Bujanovcu traže „ležećeg policajca“

Ovo nije prvi zahtev za postavljanje horizontalne signalizacije. Podsetimo, samo dan ranije meštani  Ulice Kralja Milutina u Bujanovcu obratili su se našem portalu sa istim zahtevom – da se postavi ležeći policajac u toj ulici, jer je bezbednost dece ugrožena.

U želji da pomognemo našim čitaocima, kontaktirali smo u sredu načelnicu Odeljenja za investicije i razvoj u Bujanovcu Fazilu Azemović, koja nam je objasnila da bi građani trebalo da se obrate dopisom, preko pisarnice, Službi signalizacije koja je u sklopu tog odeljenja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *