Saša Arsić: Miki Aleksić nosilac proevropske liste, ja poslanički kandidat

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. oktobar 2023. Lider Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić najverovatnije će biti nosilac zajedničke izborne liste demokratskih i proevropskih opozicionih stranaka na predstojećim parlamentarnim izborima, a očekujem da ću i ja biti poslanički kandidat, rekao je našem portalu Aleksićev saborac iz bujanovačke opštine Saša Arsić.

-Na kom mestu ću biti kao kandidat za poslanika zavisiće od broja stranaka koje će se naći u tom opozicionom bloku. To će biti poznato u narednim danima. Nije isključeno da ovoga puta budem na prolaznom mestu – kaže Arsić, šef NPS u Bujanovcu.

Veliku predizbornu koaliciju trebalo bi, bar po najavama, da čine stranke Dragana Đilasa, Miroslava Aleksića, Demokratska stranka, Zeleno-levi front i ostali proevropski protivnici naprednjaka.

Arsić je, inače, na parlamentarnim izborima prošle godine bio na 155. mestu na izbornoj listi koalicije opozicionih stranaka, praktično bez šanse da postane narodni poslanik.

A šansu da posle narednih izbora uđe u Skupštinu neće imati niko od bujanovačkih naprednjaka, jer Opštinski odbor SNS u Bujanovcu posle devet godina neće imati kandidata za poslanika, ranije je potvrdio našem portalu šef lokalnog odbora Nenad Mitrović.

Očekuje se da parlamentarni izbori budu održani 17. decembra.

Bujanovac posle 9 godina ostaje bez poslanika SNS

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *