Halili isključio grejanje celoj zgradi zbog nekoliko neplatiša, stanari ogorčeni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. oktobar 2023.  Stanari Solitera u centru Bujanovca, nekoliko dana su bez grejanja iz gradske toplane i kažu da se smrzavaju  ujutru i uveče, zato što je rukovodstvo JP „Komunalac“ zbog nekoliko neplatiša isključilo grejanje celoj zgradi u kojoj je 40-ak stanova.

Nalog za isključenje cele zgrade dao je direktor Komunalca Ruždi Halili 16. oktobra, samo dan posle zvaničnog početka grejne sezone.

Ogromna većina stanara redovno izmiruje račune JP „Komunalac“, u čijoj nadležnosti je gradska toplana, i ogorčeni su što je cela zgrada isključena.

Kako kažu, postoje pravni, zakonski načini da Komunalac naplati svoja potraživanja od onih koji duguju, a da je gašenje grejanja svima sraman potez.

-Grejanje smo imali samo jedan dan. Ujutru je jako hladno, uveče takođe, a mi grejanje nemamo, iako ja i većina mojih komšija uredno plaćamo svoje račune. Umesto da od neplatiša, kojih je svega nekoliko, traže da regulišu dug ili pokrenu naplatu kako već predviđa zakon, Komunalac je svima ugasio grejanje. Na šta to liči – ogorčen je jedan od stanara.

Predsednik Skupštine stanara Svetozar Stojanović rekao je Bujanovačkim da je o situaciji izvestio nadležne u Opštini, a da će se tokom dana sastati sa Halilijem u nadi da će ga uveriti da je isljučenje grejanja celoj zgradi potpuno pogrešno.

Halili već duže vreme odbija svaku komunikaciju sa novinarima Bujanovačkih, ponašajući se kao da je JP „Komunalac“ njegova privatna firma, pa će javnost ostati uskraćena za njegovo objašnjenje i povodom ove situacije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *