Na prodaju imovina Gumoplastike i Holdinga Vrelo: Stan u Beogradu, mašine i oprema za 13 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. oktobar 2023. Bujanovačka fabrika Gumoplastika, koja je godinama u stečaju,  prodaje stan u Beogradu, mašine i gotove proizvode po početnoj ceni od 13,2 miliona dinara, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Prodaja putem licitacije zakazana je za 31. oktobar. Oglašena je i druga prodaja imovine bujanovačkog Holdinga “Vrelo”, u ataru sela Jablanica, po početnoj ceni od 21,5 miliona dinara.

Garsonjera u vlasništvu Gumoplastike nalazi se u Beogradu u ulici Stevana Sremca, površine je 27 kvadrata, a početna cena  za nekretninu iznosi 4,1 milion dinara. Za mašinsku opremu i gotove proizvode ove fabrike određena je početna  cena od 9 miliona dinara.

Više od decenije Gumplastika je tavorila u dva stečajna postupka, između štrajkova glađu radnika i obećanja državnog vrha da će biti obezbeđen investitor za  nekadašnjeg bujanovačkog privrednog giganta.

Vučić u manastiru Prohor Pčinjski: Da vam obezbedimo opstanak u Bujanovcu, da pokrenemo Gumoplastiku i Bujanovačku Banju

U februaru ove godine stečajni upravnik Gumoplastike Robert Mitrović potvrdio je našem portalu da investitora nema.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je i prodaju imovine Holdinga Vrelo za 21,5 miliona. Licitacija je zakazana za 24. novembar. Radi se o imovini kod Manastira Prohor Pčinjski, u ataru sela Jablanica.

Ovo je drugi pokušaj prodaje, posle neupešnog prvog kada je početna cena bila 31,8 miliona.

Kako stoji u oglasu, na prodaju su zdravstveno rekreativni objekat (površine u osnovi 1.743 kvadrata), zgrada zdravstva (177 kvadrata), sportski teren sa tribinama (315 kvadrata) i šuma (768 kvadrata). Ovi objekti nisu završeni.

Ha prodaju „Škola u prirodi“ u Prohoru pčinjskom

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *