Ping-pong Opštine Bujanovac i JP Putevi Srbije oko „Carskog druma“

Bujanovac, 24. oktobar 2023. – Nekadašnji „Carski drum“, koji je Bujanovac spajao sa Skopljem i Beogradom, danas je velika divlja deponija, ali i nedebezbedan i za pešake i za saobraćaj. Odgovornost što je stari put Bujanovac – Levosoje nebezbedan zbog neprohodnog trotoara zaraslog u travu i šiblje, nadležni u opštini Bujanovac pripisuju državnom JP Putevi Srbije, dok iz ovog preduzeća odgovornost prebacuju na opštinsku upravu. I dok ovaj put možda i nije u nadležnosti opštine, divlje deponije oko njega i oko moravskog mosta svakako jesu, a kako smo ranije pisali, nema para.

Podsetimo, posle poruke koju je našem portalu, preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“, poslao čitalac koji kaže da je trotoar na Carskom drumu potpuno urastao u šiblje i da je kretanje pešaka gotovo nemoguće, te je samim tim ugrožena bezbednost svih, a naročito dece, pitali smo načelnicu Odeljenja za investicije i razvoj Fazilu Azemović ko je nadležan za taj deo puta.

Ona nam je objasnila da je za održavanje „državnog puta drugog reda broj 132“, kako se zvanično naziva ova saobraćajnica, nadležno državno JP Putevi Srbije.

„Carski drum“ nebezbedan za saobraćaj i pešake (Video)

Potom smo pitanje zašto je put nebezbedan  uputili ovom državnom preduzeću i dobili odgovor da „deonica starog puta od Bujanovca do Levosoja nije u nadležnostu JP Putevi Srbije, već je upravljač ovog puta opština Bujanovac“.

Ponovo smo se obratili načelnici opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, koja nam je opet odgovorila da je za navedeni put nadležno državno JP Putevi Srbije.

-Put od Srpske Kuće do naplatne rampe je u nadležnosti opštine Bujanovac, a sve ostalo je u nadležnosti Republike Srbije, odnosno JP Putevi Srbije – kratko je odgovorila Azemovićeva.

I dok nadležni međusobno igraju ping-pong prebacujući odgovornost sa jedne na drugu stranu, građani će i dalje prolaziti nebezbednim trotoarom, uz to i bez rasvete probijajući se kroz divlju deponiju.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *