Sukob zbog radnih mesta u Opštini, Arifi poručuje: Zaposlili smo 10 Albanaca, zaposlićemo još 10

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. oktobar 2023. Na optužbe svog zamenika i koalicionog partnera Šćiprima Muslijua, šefa Pokreta za demokratski progres (PDP), da je sa srpskim političarima dogovorio zapošljavanje u Opštinskoj upravi, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi odgovara da će Albanci uskoro dobiti 10 radnih mesta.

-Tokom trogodišnjeg mandata ove vlasti  samo u Opštinskoj upravi do sada je primljeno ukupno 10 Albanaca na neodređeno vreme, a ubrzo će se zaposliti još 10 Albanaca. Od januara ćemo zapošljavati još – poručili su iz Arifijeve Demokratske partije u petak.

O zapošljavanju drugih osim Albanaca, nema ni pomena.

Ranije danas Bujanovačke su javile da Musliju optužuje Arifija da je sa Srbima postigao dogovor oko zapošljavanja u Opštini, zbog čega je PDP bojkotovao jučerašnju sednicu Opštinskog veća.

I Musliju optužuje Arifija: Dogovara se sa srpskim političarima, ruši albansku koaliciju

Ubrzo je usledio Arifijev odgovor.

“Na ovoj sednici je od 9 članova Opštinskog veća prisustvovalo njih 6, od kojih je većinom glasova izglasana promena sistematizacije radnih mesta, čime se otvara put za zapošljavanje još 10 radnika na neodređeno vreme. Začudo,  sednici nisu prisustvovali članovi PDP, čime je rizikovano da ostanemo bez ovih 10 radnih mesta koje smo dugo tražili“, navode iz Arifijeve stranke.

Oni ocenjuju da je bojkot nepromišljena akcija PDP-a, a na štetu radnika.

Demokratska partija smatra da je zapošljavanje Albanaca u ovom broju veliki uspeh.

“U poređenju sa prethodnom vlašću 2016-2020, gde su u administraciji bila zaposlena samo 3 lica – 2 Albanca i 1 Srbin”, navode iz Arifijeve stranke.

Saglasnost za zapošljavanje 10 radnika na neodređeno vreme, kako se navodi, ministarstvo je dalo posle više zahteva predsednika opštine, a uz pomoć OEBS-a.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *