I Musliju optužuje Arifija: Dogovara se sa srpskim političarima, ruši albansku koaliciju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. oktobar 2023. Da u tajnosti pravi dogovore sa srpskim strankama predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija sada je optužio i drugi koalicioni partner u vlasti – Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, zamenik predsednika opštine. Iz PDP navode da se Arifi sa srpskim političarima dogovorio oko zapošljavanja radnika u Opštinskoj upravi.

Zbog toga su, kako navode u saopštenju, bojkotovali jučerašnju sednicu opštinskog veća.

Iz Muslijuove stranke nisu naveli konkretna imena srpskih političara ili stranaka sa kojima Arifi pravi tajne aranžmane, za razliku od funkcionera Partije za demokratsko delovanje (PDD) koji tvrde da predsednik opštine već ima dogovor sa bujanovačkim naprednjacima o zajedničkoj vlasti posle predstojećih izbora. Šef SNS u Bujanovcu Nenad Mitrović je ove navode demantovao.  

Mustafi: Mitroviću niko ne veruje da nema dogovor sa Nagipom

Opštinsko veće je dalo saglasnost na izmenu Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi nakon dobijene saglasnosti za 10 radnih mesta na neodređeno vreme od resornog ministarstva. Članovi PDP-a u Opštinskom veću bojkotovali su ovu sednicu, jer se, prema našim saznanjima, o ovim radnim mestima predsednik opštine dogovorio sa nekim od srpskih političkih eksponenata, zaobilazeći saradnju sa PDP-om koji je koalicioni partner”, navode iz PDP u saopštenju od četvrtka.

Poručili su da je ovim potezom Arifi narušio saradnju na nivou koalicije.

Međutim, nisu precizirali da li će zbog toga napustiti koaliciju, što bi značilo i raspad vladajuće većine manje od godinu dana pre isteka mandata i lokalnih izbora.

Arifi i Musliju su i ranije bili u sukobu zbog zapošljavanja, koji je mogao da dovede do pada vlasti, ali je kriza prevaziđena tako što je Arifi popustio i omogućio zapošljavanje Muslijuovih kadrova.

Musliju dobija radna mesta u zamenu za spas vladajuće koalicije




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *