Trgovište daje 55 miliona dinara za novu rasvetu, opozicija tvrdi predizborna zamena

Bujanovac, 30. oktobar 2023. Opština Trgovište platiće 54,8 miliona dinara, što je više od 460.000 evra, firmama „Jugelektro“ iz Vranja i „Luks-elektro“ iz Uba, za zamenu 770 svetiljki u Trgovištu i osam okolnih sela. Iz Narodnog pokreta Srbije kažu da je to bacanje novca građana i predizborna zamena ispravne rasvete, pišu Južne vesti.

Tenderu su se odazvala dva ponuđača – Jugelektro i Luks-elektro kao grupa sa jedne i beogradski Keep Light, koji često izvodi radove na javnoj rasveti na jugu Srbije, sa druge strane.

Međutim, ponuda grupe izvođača ocenjena je kao povoljnija jer su ponudili cenu od 45.688.220 dinara bez PDV-a, odnosno 54.825.864 dinara sa PDV-om, dok je Keep Light ponudio iznos od 47.422.650 dinara bez, odnosno 56.907.180 sa PDV-om.

Kako je istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, u naseljenim mestima Trgovišta planira se zamena postojećih svetiljki sa živinim, natrijumovim i hibridnim natrijumovim izvorima LED svetiljkama najnovije generacije.

Rekonstrukcija se planira u samom Trgovištu, ali i u selima Barbace, Donja Trnica, Novo selo, Kozji dol, Šajince, Donji Stajevac, Gornji Stajevac i Radovnica.

Poverenik Narodnog pokreta Srbije u Trgovištu Marko Krstić kaže da odluka da se u jednoj od najsiromašnijih opština u zemlji menja javna rasveta za tako mnogo novca nije ispravna, pa smatraju da je to bacanje novca građana.

-U ovako teškim vremenima ekonomske krize, kada građani Trgovišta jedva sastavljaju kraj sa krajem i kada postoje brojni infrastrukturni problemi koji su prioritet za rešavanje, naši čelnici razbacuju se parama vodeći jednu rasipničku politiku za Trgovište – navodi on.

Rakovčani traže uličnu rasvetu, načelnica obećala da će poslati ekipu

Dodaje da je reč o zameni već jednom promenjene i ispravne rasvete i zato veruje da je to jedna u nizu predizbornih mahinacija, od koje će neko imati korist. Ističe da postoje drugi prioriteti.

-Za tih skoro 470.000 eura možete obezbediti svim učenicima sa teritorije Trgovišta besplatne udžbenike, besplatan vrtić, besplatne sportske, kulturne i folklorne aktivnosti i rešiti niz drugih probelma koji muče Pčinjane – poručuje Krstić.

Prema njegovim rečima, prioritet bi trebalo da bude i strategija zadržavanja mladih u Trgovištu jer se od dolaska SNS-a na vlast u toj opštini broj stanovnika smanjio, kako kaže, za skoro 1.000.

„Škodomanija“ na jugu, predsednik Trgovišta u „superbu“ od 40.000 evra




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *