Besplatni internistički pregledi tokom vikenda u bujanovačkom Domu zdravlja

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 3. novembar 2023. – Besplatni preventivni internistički pregledi i uzimanje materijala za proveru šećera i lipida – holesterola i triglicerida, sve to bez uputa, obavljaće se u subotu i nedelju (4. i 5. novembar) u Domu zdravlja Bujanovac – kaže za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović.

-Na internističkom delu će EKG i merenje krvnog pritiska raditi internista, a u laboratoriji će se raditi provera šećera i lipida (holesterola i triglicirida). Da bi laboratorijski rezultati bili validni, uzimanje krvi će se raditi u periodu od 8 do 11 časova – objašnjava dr Pavlović.

Podsetimo, u prethodnom mesecu preventivni pregledi u Domu zdravlja Bujanovac radili su se dva vikenda, najpre preventivni ultrazvučni pregledi dojki za žene starije od 40 godina i PSA testovi za muškarce starije od 49 godina, a zatim narednog vikenda i preventivni ultrazvučni pregledi štitne žlezde i uzimanje materijala za hormone štitne žlezde.

Odaziv Bujanovčana na dosadašnje preventivne preglede bio je više nego zadovoljavajući, jer se preko 280 naših sugrađana javilo na neki od pregleda.

Dom zdravlja: Dobar odziv Bujanovčana na preventivne preglede




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *