Uspeli smo: Roditelji se izborili za popust na prevoz

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. novembar 2023. Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca izborili su se za popust na prevoz njihove dece do škola u Vranju koji im je bio ukinut uoči početka ove školske godine.

Da je prevoznik Kavim Jedinstvo ponovo omogućio popust od 75 odsto na mesečne karte bujanovačkim đacima našem portalu je potvrdio Oliver Milenković, neformalni lider grupe roditelja.

Prethodna dva meseca važio je samo đački popust od 40 odsto.

Milenković nije mogao da kaže koja institucija je uticala na prevoznika da vrati popust. Inače, roditelji su se od početka borbe za omogućavanje popusta koji je važio prethodnih godina obraćali lokalnim vlastima u Bujanovcu i Vranju, Koordinacionom telu za jug Srbije, ministarstvima, a zahtev je stigao i do predsednika Srbije Aleksandra Vučića. O svemu ovome Bujanovačke su redovno izveštavale javnost.

Nezvanično: Đacima koji putuju u Vranje biće vraćen popust

-Mogu da kažem da deca sada imaju popust od 75 odsto na mesečne karte. Prevoz od Bujanovca do Vranja za mesec dana sada plaćamo 3.190 dinara, tolika je cena mesečne karte izdate 31. oktobra za mesec novembar. Prethodna dva meseca smo plaćali nešto više od 7.500 dinara. Ovo mnogo znači svim roditeljima, pogotovo onima kojima se dva deteta školuju u Vranju. Zahvalan sam svima koji su uticali na ovu odluku – poručio je Milenković.

Borbu za popust roditelji su vodili za 176 bujanovačkih srednjoškolaca koji se školuju u Vranju.

 

 




2 thoughts on “Uspeli smo: Roditelji se izborili za popust na prevoz

  1. Миле

    Оно што свакоме следи треба да добије а не да иде од врата на врата да тражи своја права која му нормално следе.Све ово говори где живимо ми.

    Reply
  2. Nenad Zafirović

    Kao što neznamo ko je uticao da se ukine popust za prevoz, tako neznamo ko je uticao i da se popust vrati… Kome i čemu treba da služe ovakve predstave…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *