Nezvanično: Đacima koji putuju u Vranje biće vraćen popust

Bujanovac, 18. oktobar 2023. Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca koji se školuju u Vranju, a uoči početka ove školske godine su ostali bez popusta za prevoz, kažu da su od nadležnih dobili nezvanične najave da će njihov problem biti rešen, ali da još uvek čekaju zvaničnu potvrdu. Ukoliko uskoro ne bude pozitivno rešen njihov zahtev da se deci vrati popust koji su imali prethodne dve godine, poručili su da će objaviti sve odgovore koje su do sada dobili od raznoraznih institucija.

Veliki popust na mesečne karte za đake iz Bujanovca zvanično je omogućavao prevoznik Kavim Jedinstvo, ali je pred sam početak školske godine popust ukinut pa je cena karte sa oko 3.000 dinara skočila na više od 7.500. Ovo je pokrenulo protest roditelja 176 đaka koji, kako kažu, ne odustaju od zahteva da se ponovo odobri popust.   

Roditelji bujanovačkih srednjoškolaca traže sastanak sa gradonačelnikom Vranja

“Učenici srednjih škola u Vranju, sa prebivalištem na teritoriji opštine Bujanovac o kojem su Bujanovačke ranije pisale i dalje vode borbu  da dođu do informacije ko je sufinansirao mesečne autobuske karte za učenike iz Bujanovca do prošle školske 2022/23. godine”, poručila je danas grupa roditelja u saopštenju dostavljenom našem portalu.

Kako kažu, neko vreme se nisu oglašavali, jer su dobili nezvaničnu informaciju da će problem biti rešen, ali zvanične potvrde još uvek nema, a već je pri kraju i drugi mesec od kako je počela školska godina dok troškovi rastu što se tiče prevoza učenika.

“Nezadovoljni roditelji i dalje traže od nadležnih odgovor od kojeg svi peru ruke i koji se od sistema države vešto krije i manipuliše. Roditelji i učenici poseduju mesečne autobuske karte od prošlih godina i čuvaju ih kao dokaz, koje i dostavljaju kao prilog svim nadležnim koji bi mogli da utiču do pronalaženja rešenja ili pak informacije ko stoji iza sufinansiranja do ove godine kada je ukinut popust prilikom izdavanja mesečnih autobuskih karata za učenike iz Bujanovca koji su do sada imali”, navode oni.

Poručuju da za sada neće objavljivati odgovore koje su dobijali od svih relevantnih strana, ali “ukoliko se uskoro pozitivno ne reši, objavićemo sve odgovore radi informisanja javnosti o čemu se radi”.

“Napominjemo da ovo predstavlja i politički problem, jer  nadležne  na sve funkcije koje su vezane za naš problem postavljali su političari kao saradnike”,  navodi se u saopštenju.

Roditelji: Osećamo se prevareno, našoj deci neko mora da plati prevoz do Vranja




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *