Kupac DIB-a: Političari poput Dodika zloupotrebljavaju srpstvo radi ličnog bogaćenja

Bujanovac, 6. novembar 2023. (Foto Beogradske toplane)- Rade Basta, koji je 2017. kupio Duvansku industriju Bujanovac (DIB), uputio je javnu poruku Miloradu Dodiku povodom „zapaljivih izjava“ predsednika Republike Srpske optuživši ga da svojom „agresivnom i nazadnom retorikom“.

Basta je DIB kupio 2017, a do nedavno je bio ministar privrede kao član Jedinstvene Srbije, nakon čega je osnovao Pokret „Evropski put“.

Ko je Rade Basta, novi vlasnik Duvanske: Kik-bokser, policajac, političar

Nedopustivo je mešanje Milorada Dodika u pitanja koja se tiču drugih država, a pominjanje Srbije i Srba u kontekstu narušavanja regionalne stabilnosti ocenjujem kao politički prostakluk kojem nema mesta u sistemu Evropske unije čijem punopravnom članstvu Srbija, kao i ostatak regiona, nedvosmisleno teži. Milorad Dodik je političar koji ne pušta Srbiju na miru i smatra da može da daje ovako provokativne izjave bez posledica. Srbija je nezavisna država i suvereno vodi svoju spoljnu politiku i zato pozivam Dodika da bude svestan odgovornosti svake izgovorene reči. Ta velika srpska država koju Dodik pominje ne može se zamisliti bez ratnih sukoba i brojnih nedužnih žrtava i zato je došlo vreme da se zaustavi sa zapaljivom retorikom. Znajući da političari poput Dodika i sličnih zloupotrebljavaju pojam srpstva kako bi se bogatili, pozivam narod da se osvesti, da ovakve huškače pošalje u političku penziju i da prigrli evropsku budućnost – zaključuje Basta.

Basta: Zbog Vučića tražim sankcije Rusiji




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *