Rukometaši ređaju pobede, a klub pred gašenjem

Piše: N. Stevanović

Sava Tašković

Bujanovac, 6. novembar 2023. Rukometaši BSK Heba pobedili su u nedelju na svom terenu u Bujanovcu lako i ubedljivo ekipu Dubočica 2 iz Leskovca rezultatom 43:29. Za igrača utakmice proglašen je Sava Tašković.

Gosti iz Leskovca pružali su otpor samo do sredine prvog poluvremena nakon čega su Bujanovčani stekli tri gola prednosti. Vođstvo su do kraja meča samo uvećavali na konačnih +14.

Najbolji strelci u domaćem timu bili su kapiten Stefan Tašković sa 9 golova i Marko Marjanović sa 8, dok je igrač utakmice Sava Tašković pogodio 4 puta.

Ovo je treća pobeda BSK-a posle šest odigranih mečeva u Prvoj rukometnoj ligi Srbije. Svi trijumfi ostvareni su na domaćem terenu. Na gostovanjima je BSK poražen dva puta, a u prošlom kolu su izborili remi u Kuršumliji.

Sa 7 bodova Bujanovčani su na šestom mestu i za liderom na tabeli ekipom Zaječara zaostaju četiri boda, ali imaju utakmicu manje.

Dobri rezultati u potpunoj su suprotnosti sa situacijom u klubu koji je po rečima trenera Gorana Taškovića pred gašenjem zbog očajne finansijske situacije. Bujanovački klub je prošle sezone izborio plasman u Prvu ligu.

Tašković: Rukometni klub se gasi, država je svima pomogla osim nama

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *