Bujanovački park kao scenografija za horor film, načelnica Azemović najavljuje rekonstrukciju

Bujanovac, 7. novembar 2023.-Umesto oaze za opuštanje, gradski park u Bujanovcu, kao uostalom i sve u ovom gradu, više podseća na zapušteno smetlište obraslo u travuljinu punu „nagaznih mina“, sa smećem rasutim po travi iz okolnih kontejnera, čoporima napuštenih pasa, devastiranim mobilijarom gde imate utisak da iza svakog ugla vreba opasnost. Jednom rečju, bujanovački park idealna je scenografija za neki horor film.

Ako je verovati na reč Fazili Azemović, opštinskoj načelnici Odeljenja za investicije i razvoj, bujanovački park mogao bi uskoro da promeni izgled i bude priveden pravoj nameni.

Uređuje se park i obnavlja zelenilo u Bujanovcu

Naime, kako nam je rekla načelnice, projekat uređivanja i ozelenjivanja gradskog parka u Bujanovcu završen je i ove nedelje sledi javna nabavka – potvrdila je ona.

Podsetimo, za uređenje gradskog parka i ozeljenjivanje grada Bujanovac je dobio 2,5 miliona dinara od Ministartsva životne sredine, sa kojim je ugovor potpisan u martu, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Učenici „Svetog Save“ i „Sezai Suroi“ sređivali ruglo od parka u Bujanovcu

Kako je tada navedeno, opština je konkurisala sa projektom uređenja parka i zelenila u gradu, za šta će, pored novca ministarstva, iz budžeta biti uloženo još gotovo 630.000 dinara.

Iz opštine su najavili da će projekat biti sproveden do kraja godine.

Bujanovac se našao među 53 opštine u Srbiji koje su dobile novac ministarstva na konkursu raspisanom 30. januara ove godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *