Nagip Arifi: Ucenjuju me Kamberi i Musliju

Piše: N. Stevanović

Srećni dani: Arifi i Musliju

Bujanovac, 8. novembar 2023. – Lokalna vlast u Bujanovcu ponovo je žestoko uzdrmana jutros nakon što se članovi Opštinskog veća iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija i Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua uopšte nisu pojavili na sednici zakazanoj za 8 časova. Predsednik opštine Nagip Arifi otkazao je sednicu zbog nedostatka kvoruma, jer su u sali bili samo članovi veća iz njegove Demokratske partije.

Kako saznajemo, Arifi je rekao da se radi o pokušaju ucene, ali nije naveo konkretna imena. Po njegovim rečima, bojkot Opštinskog veća od strane PDD i PDP povezan je sa nastupom albanskih stranaka na predstojećim parlamentarnim izborima.

Arifi je naglasio da bez obzira na novonastalu situaciju, opština mora da funkcioniše, jer je to u interesu građana.

Najavio je da će u narednim danima razmotriti aktuelnu situaciju i odlučiti kako će dalje postupati.

Zbog izbora su se albanski politički lideri iz Bujanovca i Preševa u utorak sastali sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u Prištini, ali dogovor o jedinstvenoj izbornoj listi nije postignut.

Albancki lideri kod Kurtija bez dogovora o zajedničkoj listi

Posle jutrošnjih dešavanja u Opštinskom veću Arifi je poručio da ucene neće proći. Inače, po nepotvrđenim informacijama, on namerava da promeni stranu za predstojeće parlamentarne izbore i da njegova stranka na izbore izađe u koaliciji sa Alternativom za promene, za razliku od prošle godine kada su nastupili zajedno sa koalicionim partnerima na lokalu –  Kamberijevom PDD i PDP Šćiprima Muslijua.

 

Prošla sednica Opštinskog veća, koju su bojkotovali članovi iz Muslijuovog PDP, bila je samo najava žestoke krize vladajuće koalicije Arifi – Kamberi – Musliju.

I Musliju optužuje Arifija: Dogovara se sa srpskim političarima, ruši albansku koaliciju

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *