Bujanovcu 15 miliona dinara iz budžetskih rezervi za plaćanje starih dugova i sudskih presuda

Reč je o nenamenskim sredstvima: Pavlović

Bujanovac, 9. novembar 2023. (Foto ilustracija)- Bujanovac je dobio 15 miliona dinara iz republičkih budžetskih rezervi, i taj novac će iskoristiti za plaćanje pravosnažnih sudskih presuda iz prethodnog perioda, kao i za putne troškome zaposlenih u Domu zdravlja. Odlukom Vlade Srbije, Ministarstvo finansija je iz budžetske rezerve za gradove i opštine izdvojilo ukupno 3,495 milijardi dinara „jedinicama lokalne samouprave “za izvršavanje obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”

Kako je za Bujanovačke rekao Boban Pavlović, novac je već „legao“ na opštinski račun, a radi se o nenamenskim sredstvima:

-Od tih 15 miliona dinara, koje smo tražili od Ministarstva finansija, 11, 3 miliona namenjeno je za plaćanje izvršnih presuda za obavljene a neplaćene infrastrukturne radove, uglavnom asfaltiranje, 2018. i 2019. godine. Ostatak od 3,7 miliona je za plaćanje putnih troškova radnika Doma zdravlja u istom periodu-kaže Pavlović.

Dodaje da brojni radovi na teritoriji opštine nisu plaćeni i da su stigle izvršne presude.

Milković: Srbi glasali za rebalans, jer je Nagip bio korektan

Što se juga Srbije tiče, Bujanovac spada u red opština koje će dobiti najmanje novca iz budžetske rezerve, zajedno sa Bojnikom i Merošinom. Manje će, po 10 miliona, dobiti Preševo, Babušnica, Blace, Dimitrovgrad, Medveđa, Svrljig, Surdulica i Crna Trava.

Na drugoj strani, Trgovište, prema pisanju Južnih vesti, dobilo je 50 miliona, a Nenad Krstić koji je na čelu ove lokalne samouprave kaže da će u najvećem delu ovaj novac biti utrošen na vraćanje kredita i na nastavak finansiranja mera populacione politike.

Vranje je dobilo 70 miliona, a Leskovac 60, a Bosilegrad 40 miliona dinara.

Kompletan budžet Opštine Bujanovac za 2023. možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *