Gradska Biblioteka slavi svoj dan, bujanovački školarci zvezde programa

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. novembar 2023. – Biblioteka „14. novembar“  u Bujanovcu obeležiće u utorak svoj dan u maloj sali Doma kulture, od 13 časova. Svečanosti će prisustvovati pisci Miodrag Tomić, Ajvanko Ismailović i Jajdze Kasumi, kao i učenici bujanovačkih osnovnih i srednjih škola koji su pripremili bogat kulturno-umetnički program.

-Pored pisaca koji nam gostuju i koji će se predstaviti publici, učenici četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Bujanovca izvešće predstavu, dok će učenici SŠ „Sezai Suroi“ i OŠ „Naim Frašeri“ recitovati – kaže za naš portal bibliotekarka Ivana Tašković.

Zlatni trenuci Bujanovčanina Ajvanka Ismailovića

Specijalna gošća, po rečima Taškovićeve, biće Milica Aleksić, učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz sela Klenike, koja je napisala tekst za Dan biblioteke.

-Bibloteka će dodeliti i knjige za naj čitaoce u 2023. godini – dodaje Taškovićeva i poziva sugrađene da dođu u što većem broju i uveličaju Dan biblioteke.

Bujanovačka gradska biblioteka ima dugu i bogatu tradiciju. Osnovana je davne 1948. godine, a njena isturena odeljenja nalaze se u selima Biljača, Nesalce, Muhovac, Veliki Trnovac i Klenike.

Zbirka Peticija za ćoše: Na tragu Čika Jove Zmaja




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *