Dom zdravlja za stalno zapošljava radnike angažovane za vreme korone, direktorka odbija da kaže ima li među njima i onih po partijskoj liniji

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. novembar. Oko 50 zdravstvenih radnika i drugih saradnika, koji su u bujanovačkom Domu zdravlja bili radno angažovani tokom pandemije kovida, dobiće rešenja za stalno, odnosno biće prevedeni u radni odnos na neodređeno vreme – rekla je za Bujanovačke direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu dr Daliborka Pavlović. Bujanovačke, međutim, saznaju da je direktorka po partijskoj liniji zaposlila za stalno bar dvojicu radnika koji nisu radili tokom kovid epidemije, već su angažovani na određeno vreme zbog „povećanog obima posla oko reakreditacije ustanove“ u septembru prošle godine.

dr Daliborka Pavlović

Na pitanje našeg portala da li je tačna informacija da će posao za stalno dobiti i dvojica radnika iz nezdravstvenog osoblja koji uopšte nisu bili angažovani za vreme kovida, direktorka nije želela precizno da odgovori, već je po običaju optužila Bujanovačke da su zlonamerne.

-Mi smo imali sastanke u Vladi Republike Srbije i iza ovog stoji Zaključak Vlade Republike Srbije, tako da su sva vaša neumesna i zlonamerna pitanja u ovom slučaju bez odgovora sa moje strane. To su ljudi koji su radili za vreme kovida – kaže Pavlovićeva ističući da je „naša namera da pravimo senzacionalizam“.

Ona se, kako kaže, lavovski bori za ustanovu i mlade ljude u našoj opštini, a to što neki pojedinci nisu na spisku „nije njena greška“.

-Pedesetak porodica ostaje u opštini Bujanovac i na konto toga će raditi vrtić, jer će nečija deca ići u vrtić, radiće škola, jer će profesori imati kome da drže časove, imaće ko da šeta ovim ulicama, imaćemo kome da pružamo zdravstvenu zaštitu. Mi smo pre dobijanja dopisa i saglasnosti imali sastanke i dogovore, postoje tabele po kojima postupamo – rekla je direktorka, ne odgovorivši da li ima partijskog zapošljavanja. Dodala je da se o pojedincima ne izjašnjava i da iza nje stoji Zaključak Vlade Republike Srbije.

Od strane našeg portala je, kako kaže, toliko puta na neprimeren način prezentovana, dok iza nje stoje rezultati.

Predsednik sindikata lekara i farmaceuta u bujanovačkom Domu zdravlja dr Dejan Stojanović kaže za naš portal da nije upoznat mnogo sa detaljima koliko lekara, medicinskih sestara i nemedicinskih radnika će biti primljeno, ali podržava ideju zapošljavanja svih koji su radili za vreme kovida.

-Stav sindikata, a i moj stav, jeste da podržavamo zapošljavanje, naročito u ovo vreme kada se teško dolazi do posla – kaže dr Stojanović i na pitanje da li je upoznat sa činjenicom da ima i onih koji nisu radili u vreme kovida, a biće primljeni za stalno, kaže da nema tu informaciju.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak na sednici održanoj pre dva dana (14. novembar) kojim je saglasna da se u radni odnos na neodređeno vreme prime zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su radila na poslovima lečenja obolelih od zarazne bolesti COVID-19 ili na pratećim pomoćno-tehničkim poslovima u zdravstvenim ustanovama u javnoj svojini i privremenim objektima za smeštaj i lečenje obolelih od ove zarazne bolesti. Zdravstvene ustanove imale su rok do 15. septembra da dostave Ministarstvu zdravlja podatke o njima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *