I pored 11 pravnika na birou, posao u školi „Sveti Sava“ dobila supruga direktora škole u Levosoju

Bujanovac, 17. novembar 2023. Pored 11 pravnika na birou za nezaposlene,  posao profesora prava u Srednjoj stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu dobila je supruga nedavno imenovanog direktora osnovne škole u Levosoju, naprednjaka Aleksandra Miloševića.Direktorka škole Svetlana Manasijević, takođe članica SNS, međutim, tvrdi da su prilikom zapošljavanja nove radnice ispunjene sve procedure i zakon, što bi trebalo da znači da partijska linija nema veze sa tim.

Po informacijama koje smo dobili od sekretara škole Miloša Uroševića, na kog nas je uputila direktorka, škola je od Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Bujanovcu tražila kandidate za posao, ali je odgovor glasio da samo jedan ispunjava uslove i da nije zainteresovan za to radno mesto.

I ovo bi trebalo da znači da partijske veze nisu odredile ko će biti primljen na upražnjeno mesto profesora prava.

U školi demantuju da osoba koju su zaposlili nije stručna, međutim potvrđuju da još uvek nema master diplomu što je bilo jedan od uslova za zapošljavanje.

-Kada se oslobodi radno mesto u školi, mi šaljemo dopis NSZ u Bujanovcu i oni nam odgovaraju da li ima ili nema lica sa odgovarajućom stručnom spremom, NZS zatim zove lica koja ispunjavaju uslove na razgovor i šalje nama – takva je procedura. Tražili smo master pravnika ili diplomiranog pravnika (po starom programu) i kako nam je rečeno, jedna osoba je ispunjavala uslove, ali je odbila posao u školi – objašnjava Urošević za naš portal.

Osoba koju su zaposlili, kako kaže, završila je Pravni fakultet u Nišu, ali još uvek nije završila master studije na kojima je trenutno. Ona, po rečima Uroševića, ima pravo da predaje u školi ukoliko nema drugih kandidata, što je i slučaj.

-Nemamo lice sa masterom na birou koje bi htelo da radi. NSZ nije poslala kandidata, jer nije bilo odgovarajućih na njihovoj evidenciji, odnosno jedan koji je ispunjavao uslove odbio je – ponavlja Urošević.

Zbog toga su, kako kaže, primili osobu koja je radila u jednoj vranjskoj školi i tamo nije bilo problema sa njenim stepenom stručne spreme.

-Ona je, po zakonu, primljena na 60 dana, a mi ćemo u tom periodu raspisati konkurs na koji naravno može da se javi ko god hoće i isunjava uslove – dodaje Urošević.

Po podacima, do kojih je naš portal došao nedavno, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Bujanovcu ima 11 diplomiranih pravnika. Isto toliko ima i na evidenciji NSZ u Preševu.

U Bujanovcu 99 fakultetski obrazovanih osoba bez posla (Grafika)

 




One thought on “I pored 11 pravnika na birou, posao u školi „Sveti Sava“ dobila supruga direktora škole u Levosoju

  1. Laser

    Sada se treba skupe svi roditelji čija deca idu u tu školu i direktora i njegovu ženu isterati iz škole sa motksma i najuriti u levosojačku reku ,da je moje dete u tu školu to bi se sigurno desilo bez razmišljanja, to mogu samo seljani da razreše niko drugi .

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *