Opština demantuje meštane Sejaca: Put sigurno nije gori nego što je bio, urađeno sve što je predviđeno

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2023. Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović kaže da je prilikom nedavnih radova na saniranju puta prema mahali Zapađe u selu Sejace urađeno sve što je bilo predviđeno ugovorom i demantuje meštane da je put sada u lošijem stanju nego što je bio.

Ona je, međutim, potvrdila da put nije nasipan u celosti, već su tucanikom nasipana kritična mesta, takođe kako je predviđeno ugovorom.

-Na predmetnoj deonici je prošao grejder, pa valjak, posteljica je uvaljana i na kritičnim mestima je stavljen tucanik. Grejderom je izvučen odvodni kanal, da voda ne bi uništavala put. Naglašavam da je to nivo radova predviđen ugovorom od 10, oktobra pod nazivom „Rad mehanizacije na popravci puta“, znači nije nasipanje ili asfaltiranje – naglasila je Azemović.

Meštani Sejaca: Godinama čekamo put, evo šta smo dobili od Opštine

Da li će biti višeg nivoa sanacije ovog puta od 2 kilometra, ne odlučuje ona.

-Ovo je nivo radova za koji imamo sredstva u ovoj godini – dodala je.

Azemović je demantovala i da nema nadzora nad radovima, ali i navode da je bilo kome rekla „šta je urađeno urađeno je, više nema sredstava“.

-Postoji nadzorni organ imenovan od strane Opštine koji će biti potpisnik situacija, znači dinar nije plaćeno ovo još uvek i vodiće se računa prilikom pregleda radova. Put sigurno nismo upropastili – zaključila je ona.   




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *