Ekološka katastrofa u Bujanovcu (video)

Bujanovac, 23. novembar 2023. Divlje deponije duž puta Veliki Trnovac – Breznica i gomila smeća na bedemu kod Bujanovca, ali i raznim drugim lokacijama, ponovo svedoče da se katastrofalna situacija u opštini po pitanju životne  iz dana u dan pogoršava.   Načelnik opštinske inspekcije Metin Ramizi kaže da su komunalni inspektori evidentirali sve deponije na teritoriji opštine Bujanovac i da je spisak predat Odeljenju za investicije i razvoj, koje bi trebalo da preduzme dalje mere.

Ranije je, međutim, našem portalu u Opštini rečeno da je 1,5 miliona dinara predviđenih za uklanjanje divljih deponija već utrošeno za čišćenje nekoliko lokacija u gradu i selima.

-Inspekcija je evidentirala sve deponije na teritoriji Bujanovca i to je jedino što komunalna inspekcija može da uradi. Mi napravimo spisak i predamo Odeljenju za investicije i razvoj koje preduzima dalje mere – kaže Ramizi.

Pored katasrofalnih prizora sa puta Trnovac – Breznica koji se vide na snimku koji smo objavili, na adresu naše redakcije pristigle su i fotografije bedema kod fabrike Simpo za koji naši čitaoci kažu da nikada nije služio za bacanje smeća i iznenađeni su što su i ovde zatekli smeće.

-Ako imamo podatke fizičkog ili pravnog lica koje baca smeće, mi možemo da pokrenemo postupak, ali u 99,9 odsto slučajeva mi ne zatičemo osobe koje to rade, tako da ako neko ima konkretne informacije o tome ko to radi, treba da nam prijavi, pa da mi delujemo – objašnjava Ramizi.

O divljim deponijama na teritoriji opštine Bujanovac naš portal je pisao mnogo puta zahtevajući reakciju nadležnih.

Divlje deponije kod Levosoja, nadležni ne reaguju

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *