Za Tasića i na ponovljenom glasanju većina kolektiva

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. novembar 2023. Na ponovljenom glasanju Nastavničkog veća Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu za izbor direktora podršku većine zaposlenih za još jedan mandat na čelu škole ponovo je dobio aktuelni direktor naprednjak Nenad Tasić.

Pozitivno mišljenje o Tasiću na jučerašnjem glasanju imalo je 66 zaposlenih, a njegov protivkandidat učiteljica Snežana Mitić dobila je podršku 51 radnika. Na Nastavničkom veću zapravo glasaju svi zaposleni u školi.

Prvo glasanje prošle nedelje je poništeno, jer se utvrdilo da su na spisku bili i oni koji više nisu radnici škole, o čemu su Bujanovačke pisale.

OŠ „B. Radičević“ bira direktora: Tasić dobio više glasova od Snežane Mitić na neregularnom glasanju

Tasić je danas rekao našem portalu da je spisak zaposlenih u međuvremenu korigovan, da su otklonjeni nedostaci, te da je pravo glasa imalo 119 radnika škole, ali da nisu svi glasali.

-Po Statutu, za kandidata koji dobije pozitivno mišljenje više od 50 odsto zaposlenih, kao u mom slučaju, konstatuje se da ima pozitivno mišljenje Nastavničkog veća – kaže Tasić.

Na pitanje da li je ovoga puta bilo ikakvih zamerki na postupak glasanja Tasić je rekao da nije.

-Prošli put je bilo nekih komentara, ovoga puta ne – kaže Tasić.

Sada sledi izjašnjavanje Školskog odbora, a potom konačnu odluku ko će biti direktor naredne četiri godine donosi Ministarstvo prosvete.

Sednica Školskog odbora se očekuje sledeće nedelje, a aktuelni direktor, po nezvaničnim informacijama, i tamo ima većinu.

Tasić je vršilac dužnosti direktora postao avgusta 2019. godine, da bi šest meseci kasnije posle konkursa, na kojem mu je protivkandidat takođe bila Mitićeva, bio imenovan za direktora na mandat od četiri godine, koji ističe u februaru naredne godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *