Direktorka „Svetog Save“: Mesecima čekamo da Opština dozvoli drugim prevoznicima da voze decu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. novembar 2023. Direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ Svetlana Manasijević tvrdi da čini sve što je u njenoj moći i nadležnosti da obezbedi prevoz za 66 učenika škole sa sela, koji se od početka školske godine dovijaju na raznorazne načine da stignu do škole, jer je prevoznik Kavim Jedinstvo ukinuo linije. Direktorka kaže da je ključ za rešavanje ovog problema u Opštini Bujanovac, koja nikako da sprovede ono što je dogovoreno još u septembru.

O najavi ogorčenih roditelja da će blokirati školu ukoliko se pod hitno ne reši pitanje prevoza, Manasijević je, kako kaže, prošle nedelje obavestila i Školsku upravu Leskovac, ali odgovora nema.

Učenici „Svetog Save“ sa sela bez prevoza, roditelji prete da decu neće slati u školu

Sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem je još septembra dogovoreno da Opština donese neophodnu odluku o davanju saglasnosti drugim registrovanim prevoznicima da obavljaju prevoz učenika. Škola se odmah nakon toga, 15. septembra, zvanično obratila nadležnom opštinskom odeljenju kako bi zahtev bio prosleđen Skupštini.  Od tada je prošlo više od dva meseca, a odluke još uvek nema.

Inače, predsednik bujanovačke Skupštine Enver Ramadani najavio je na sednici 15. novembra da će se predlog odluke naći na dnevnom redu narednog zasedanja, kada su odbornici iz srpskih stranaka zahtevali da se pitanje odmah rešava.

Dok predstavnici škole, Školske uprave i lokalne samouprave sastanče i razmenjuju dopise roditelji dece iz Klenika, Krševice, Drežnice, Spančevca, Davidovca, Neradovca, Ristovca, Svete Petke, Klinovca, Baraljevca, Košarna, Ljiljanca, Žbevca, Žuželjice, Lopardinca, Vrtogoša, najavljuju radikalne mere.

Ili obezbedite prevoz za našu decu ili vam deca više neće dolaziti u školu, praktično su poručili roditelji.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *