Vučić: Srednjoškolcima po 10.000 dinara

Bujanovac, 27. novembar 2023. (Foto arhiva Bujanovačke)- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih 10 dana država Srbija svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatiti po 10.000 dinara. Pored toga, prilikom izdavanja studentskih kartica svako od studenata će dobiti po 1.000 dinara.

Vučić je rekao da razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim oko dodatnih mera koje se odnose velikom većinom na one koji nemaju pravo glasa.

„Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro“, rekao je Vučić.

Kao i prethodni put, građani će moći da se prijave za ovu vrstu pomoći elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Pomoć države u iznosu od 10.000 dinara nakon prijave može dobiti svako dete koje je državljanin Srbije, a koje pohađa srednju školu.

Vučić je rekao da je dogovorena i druga mera – da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

Ovo su kompanije koje odobravaju popuste studentima

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *